ЕЛ: Звездино ‘'бити или не бити’'!

Кошаркаши Црвене звезде од 19 часова дочекују минхенски Бајерн у одлучујућој утакмици десетог кола групе А Евролиге.

Кошарка 18.12.2015 | 18:20
ЕЛ: Звездино ‘'бити или не бити’'!

Шампион Србије ће пред препуном двораном “Пионир” дочекати Баварце, а оба тима пред тај дуел имају по четири победе и пет пораза.

То значи да је рачуница јасна – ко год да изађе као победник из тог сусрета проћи ће у Топ16 фазу.

Сусрет у Минхену добили су ‘црвено-бели’, који су славили са 90:79, а тада је ситуација у редовима Звезде била потпуно другачија. Многи су до тада отписали шампиона Србије и Јадрана после три пораза заредом, али је он успео да преокрене ситуацију захваљујући тријумфима над Реалом и Химкијем. Тада је Звезда ношена подршком својих навијача победила боље и богатије од себе, а овога пута узда се у пун “Пионир”.

“Да нам је неко рекао да ћемо данас имати четири победе и дуел за пролаз против Бајерна, сигурно бисмо то прихватили и било би мало и изненађења да ли је то могуће. Долазе код нас, верујем да можемо да савладамо Бајерн у атмосфери која ће сигурно бити препричавана данима после меча. Међутим, морамо да одиграмо квалитетно, концентрисано, одговорно, да на чврстину одговоримо чврстином, да одиграмо паметно у нападу. Свесни смо да неће бити нимало лаган задатак, али желимо да то урадимо и верујем да ћемо на крају ми бити ти који ћемо ићи даље”, навео је Радоњић.

Извесно је да Радоњић неће имати најјачи тим, пошто се Марко Симоновић повредио у дуелу са Мега Лексом пре само четири дана. Симоновић је повредио скочни зглоб и жели да игра на сопствену одговорност, али је јасно да неће моћи да игра на свом нивоу.

“Симоновић и ако буде могао да игра, питање је да ли ће моћи да пружи оно што је пружао у последње време и да ли ће моћи да пружи допринос у оба правца. Дисторзија скочног зглоба је лакше природе, али изискује одређено мировање. Наша здравствена служба ради све да се то додатно убрза”, истакао је Радоњић.

С друге стране, тренер Бајерна Светислав Пешић истакао је да ‘непријатељска’ атмосфера неће пореметити његов тим.

“Концентрисаћемо се на наш план игре, неће нас омести атмосфера. Очекујем неизвесну утакмицу. Ми смо мотивисани да покажемо да можемо победити врхунски евролигашки тим на гостовању. Ово ће бити утакмица због које се живи”, рекао је Пешић.

Звезда и Бајерн ће решити питање последњег учесника Топ16 фазе, пошто су три већ позната, а то су Фенербахче, Химки и Реал. У зависности од исхода последње утакмице знаће се и коначан пласман, али ће свакако победничка екипа заузети треће место и на четврто померити актуелног шампиона Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар