ЕЛ: Макаби – Дарушафака, срамота за кошарку!!!

Кошаркаши Дарушафаке прошли су у Топ 16 фазу Евролиге поразом од Макабија у последњем колу, а тај меч обележила је тужна и срамотна завршница обе екипе.

Кошарка 18.12.2015 | 19:40
ЕЛ: Макаби – Дарушафака, срамота за кошарку!!!

Макаби је славио резултатом 70:66, али је такмичење завршио већ после групне фазе због лошијег међусобног скора.

Обе екипе завршиле су такмичење са по четири тријумфа и три пораза, али ће међу 16 најбољих тимова Европе Дарушафака због убедљивије победе у првом мечу.

'Поносу Израела' била је потребна победа од 11 поена разлике у последњем колу групе Д, због пораза у првом мечу 83:74, коју нису успели да достигну. Последњи минути сведоче да су покушали да ураде све у тој намери, па чак и нешто што би гледаоцима деловало као скандал.

Рачунајући предност коју је имао и време које је остало до краја, тренер Макабија Жан Табак, у договору са стручним штабом и играчима, одлучио је у једном тренутку да је немогуће стећи 11 разлике у четвртој четвртини, већ да мала шанса за то постоји у евентуалном продужетку.

Тада су Израелци почели да играју невероватну одбрану, бранећи свој кош што је боље могуће, а на другој страни тражили су да време само пролази, без икакве намере да шутирају.

Турци су после једног таквог напада схватили о чему се ради, после чега су слали Израелце на линију за слободна бацања, како им не би дозвољавали да једноставно троше време при нерешеном резултату. Кошаркаши Макабија нису имали излаза већ су почели намерно да промашују пенале што је деловало више тужно него комично.

Одржавали су егал, али је Дарушафака успела да пронађе начин за постизање поена. Да ту не буде крај лакрдији, потрудили су се домаћини, који су после стечене предности промашивали како би изгубили, да не би случајно ризиковали продужетке. После неколико ружних минута било јасно да ће израелски представник остати без Топ16 фазе, којим код резултатом да се сусрет заврши.

’Понос Израела’ се шест пута пео на кров Европе, а има још 15 финала Купа шампиона и Евролиге. Чак 12 пута су играли Фајнал-фор Евролиге – четири пута је био шампион, у шест наврата је поражен у финалу, уз по једно треће и четврто место.

Такође, Макаби је у групи најтрофејнијих клубова Старог континента са шест пехара – толико имају још само Панатинаикос и ЦСКА, док је Реал Мадрид неприкосновен са девет.

Коментари / 0

Оставите коментар