Федерер "распродао" карте у Штутгарту!

Трећи тенисер света Роџер Федерер објавио је у новембру да ће играти на турниру у Штутгарту, а месец дана касније карте су скоро распродате.

Тенис 20.12.2015 | 10:20
Федерер "распродао" карте у Штутгарту!

Федерер је најавио да ће играти на турниру серије 250 у Штутгарту 2016. и 2017. године.

Овај турнир игра се одмах после Ролан Гароса, а од ове сезоне се игра на травнатој подлози коју Федерер највише воли.

Иако је на програму за више од шест месеци, присуство Швајцарца много значи навијачима, због чега су “плануле” карте за мечеве у петак и суботу, када се играју четвртфинала и полуфинала.

“Срећни смо јер продаја карата иде толико добро. Добили смо много захтева не само из Штутгарта, већ из швајцарских градова”, рекао је директор турнира Едвин Вејндорфер који разматра и повећање капацитета трибина.

Федерер је током сезоне на трави обично играо само у Халеу, на турниру са којим има доживотни уговор.

“Играње Штутгарта после сезоне на шљаци и пред старт Вимблдона је сјајно. Ја волим да испробавам нове ствари, занима ме шта ће бити у Штутгарту”, истакао је Федерер.

Он је потом и открио зашто није до сада био део 'Мерцедес купа'.

“Гледао сам прво издање турнира на ТВ-у, атмосфера је била сјајна. Увек сам желео да играм у Штутгарту, али је увек био у погрешно време – после Вимблдона. Сада су променили датум и веома сам узбуђен што имам шансу да играм на ‘Мерцедес купу’. Једва чекам”, додао је он.

Ове године титулу је освојио Рафаел Надал који је победио Виктора Троицког у финалу.

“Био сам задовољан што је Надал освојио турнир прошле године, добро је било имати таквог играча у првом издању. Гледао сам меч на телевизији. Деловало ми је да је терен добар и на крају недеље”, рекао је Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар