“Мурињо је отпуштен због сукоба са играчима”!

Дојучерашњи менаџер Челсија Жозе Мурињо добио је отказ највише због сукоба са играчима, тврди технички директор ‘Плаваца’ Мајкл Еменало.

Фудбал 18.12.2015 | 16:00
“Мурињо је отпуштен због сукоба са играчима”!

Актуелни шампион Енглеске је у четвртак објавио да је Мурињо напустио клуб и да је одлука донета споразумно, као и да се из Челсија неће оглашавати по том питању док се не именује његова замена.

Међутим, Еменало, који је у клубу од 2010. године, изнео је неке занимљиве информације у интервјуу за клупску телевизију.

“Све што се десило у току дана јасно говори да одлука није са предумишљајем. То је одлука која је донета да би се заштитили интереси клуба”, рекао је Еменало на питање зашто је одлука донета баш у четвртак.

Еменало је потом признао да је од почетка сезоне био видљив раздор између менаџера и играча, што је било јасо већ нко време.

“Док постоји саосећање са особом која је урадила толико тога за клуб, чињеница је да је фудбалски клуб Челси у великим проблемима. Резултати нису добри, јасно је да постоји сукоб између менаџера и играча и осетили смо да је сада време да реагујемо. Сви који воле клуб, који осећају неку приврженост, могу да схвате да је клуб у невољи и да је нешто морало да буде урађено”, нагласио је Еменало.

Технички директор Челсија је потом дао потпуну подршку играчима и нагласио да они немају никакве везе са отказом Мурињу.

“Ово је практично иста она група играча која је освојила Премијер лигу и Лига куп прошле сезоне. То су учинили у великом стилу, а то су успели тиме што су показали своју посвећеност, знојем, крвљу и сузама када је било потребно. Они слушају шта од њих менаџер тражи и мислим да је зато лако умешати се, али то није оно што клуб прихвата. Сви знамо да играчи имају одговорност да изађу на терен и покажу многима да греше и покажу одређени ниво посвећености одлуци која је донета и да помогну клубу да напредује на табели. То морају да ураде, то се од њих очекује и ја верујем да су они то све време покушавали”, истакао је Еменало.

Челси после 16 кола у Премијер лиги држи тек 16. место са 15 бодова, 20 мање од водећег Лестера.

Коментари / 0

Оставите коментар