Лион ускоро отпушта тренера?!

Председник Лиона Жан Мишел Ола наговестио је да ће тренер тог фудбалског клуба Ибер Фурније добити отказ током зимског прелазног рока.

Фудбал 20.12.2015 | 08:40
Лион ускоро отпушта тренера?!

Фурније је са Лионом прошле сезоне заузео друго место у француском првенству, али је ове сезоне клуб већ елиминисан из Лиге шампиона и освојио је само један бод у последњих пет првенствених утакмица.

"Током зимске паузе мораћемо да видимо шта смо урадили добро, а шта мање добро. Ако постоје одлуке које би требало донети, донећемо из током паузе, или ћемо сачекати боље дане", рекао је Ола.

Лион је прошле сезоне заостао осам бодова за шампионом Пари Сен Жерменом, а ове сезоне после 18 кола заостаје 22 бода и заузима шесто место на табели.

"Сви су правили грешке, играчи, председник, тренер. Не можемо да мислимо да ће се махањем чаробног штапића ствари поправити саме од себе, или променом тренера или једног или двојице играча", рекао је Ола.

Лион не игра добро ове сезоне, нападач Александар Лаказет није у форми у каквој је био прошле сезоне када је био најбољи стрелац лиге, а до сада је постигао шест голова.

Фудбалери који су дошли током лета се нису добро уклопили у тим, а Фурније је имао проблема са повредама играча. Један од најталентованијих француских фудбалера Набил Фекир се опоравља од повреде лигамената колена. Он је покидао лигаменте у септембру док је играо за државни тим.

Коментари / 0

Оставите коментар