ЕЛ - Радоњић: Да се данима препричава...!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић верује да његова екипа може да савлада Бајерн из Минхена и пласира се у Топ 16 фазу Евролиге.

Кошарка 18.12.2015 | 15:00
ЕЛ - Радоњић: Да се данима препричава...!

Црвено-бели у петак од 19 часова дочекују минхенски тим, а само их победа води у другу фазу елитног такмичења.

"Дошли смо до последњег кола првог дела евролигашког такмичења, у групи о којој смо пуно причали од првог дана. И на крају, податак да се зна 13 тимова који пролазе, а да се чак два чекају из наше групе, довољно говори о томе у каквој смо групи били. Довољно говори о квалитету, неизвесности...", рекао је Радоњић.

Два тима су изједначена у групи А, а први у Минхену је припао српском шампиону.

"У једном тренутку сигурно није изгледало да ћемо данас са четири победе чекати десето коло, већ су анализе биле драстично супротне. Да нам је неко рекао да ћемо данас имати четири победе и дуел за пролаз против Бајерна, сигурно бисмо то прихватили и било би мало и изненађења да ли је то могуће", рекао је Радоњић.

Бејерн је, како је рекао Радоњић, показао да добро игра у гостима ове сезоне и додао да немачка екипа има квалитет и велико искуство.

"Имали су те две победе против Химкија, лопту за победу над Реалом, имали су добар резултат пред крај меча у Истанбулу...Долазе код нас, верујем да можемо да савладамо Бајерн у атмосфери која ће сигурно бити препричавана данима после меча. Међутим, морамо да одиграмо квалитетно, сконцентрисано, одговорно, да на чврстину одговоримо чврстином, да одиграмо паметно у нападу. Свесни смо да неће бити нимало лаган задатак, али желимо да то урадимо и верујем да ћемо на крају ми бити ти који ћемо ићи даље", навео је Радоњић.

Спектакл у Пиониру очекује и тренер Бајерна Светислав Пешић, чији играч Дион Томпсон као кључни фактор истиче "пик-ен-рол" одбрану.

"Симоновић ће бити лимитиран"

Марко Симоновић се повредио на утакмици против Мега Лекса, па је новинаре занимало да ли ће он заиграти у сутрашњем мечу.

"Не радује ме таква ситуација, јер их је било толико од почетка, па се доста тога и причало, али генерално смо стално остајали у неким тренуцима без битних играча. Симоновић и ако буде могао да игра, питање је да ли ће моћи да пружи оно што је пружао у последње време и да ли ће моћи да пружи допринос у оба правца", казао је Радоњић.

"Дисторзија скочног зглоба је лакше природе, али изискује одредјено мировање. Наша здравствена служба ради све да се то додатно убрза. Вечерас ћемо имати мало конкретнију информацију, али улазимо у оптерећење кад је то у питању", додао је тренер Звезде.

Утакмица између Звезде и Бајерна игра се у петак од 19.00 у хали Пионир.

Коментари / 0

Оставите коментар