"Савјет министара више урадио за Републику Српску него Влада"

Разумијем потезе власти у Републици Српској кроз креирање вјештачких афера. Када економију доведете у ситуацију каква је у Републици Српској сада, онда немате шта друго да урадите, истакла је шефица Клуба СДС у Парламенту БиХ Александра Пандуревић, гостујући у Дневнику ТВ1.

Република Српска 17.12.2015 | 07:49
"Савјет министара више урадио за Републику Српску него Влада"

Евентуално одгађање локалних избора за 2018. годину има и својих добрих и лоших страна, а СДС још нема јасно дефинисан став по том питању, истакла је шефица Клуба те странке у Парламенту БиХ Александра Пандуревић. Добра страна је што се четири године не би било у изборној кампањи.

"Лоша страна је та што би избори трајали два дана, била би мања излазност, те што у међувремену не би било провјере рада власти на ентитетским и државном нивоу. Мач је то са двије оштрице и треба добро извагати", истакла је Пандуревић.

Тешко је то и урадити, јер је, како каже, потребно мијењати Устав и Федерације и БиХ, те неке законе у Републици Српској. С обзиром да је те промјене потребно урадити до марта наредне године, сматра да је то мало времена.

Наводи и да дијели став ТИ БиХ да се дјела корупције у БиХ слабо или никако не процесуирају.

"Када су у питању институције БиХ, имамо само једну неправоснажну пресуду у случају Агенције за ветеринарство. По свим силним негативним извјештајима, јасно је да ту има много корупције кроз избјегавање примјене Закона о јавним набавкама. Ипак, нико није одговарао. Нажалост, корупција је овдје постала нешто нормално", тврди Пандуревић.

Не зна хоће ли наводи да је државно Тужилаштво покренуло истрагу о куповини виле Милорада Додика бити у складу са изреком "тресла се гора родио се миш". СДС даје пуну политичку подршку свим тужилаштвима да се баве таквим случајевима.

"Бојим се да код нас дјела корупције и злоупотребе заврше у ладицама због политичких притисака. Уосталом, још чекамо оптужницу у случају УИО БиХ", поручила је шефица Клуба СДС у ПС БиХ.

Зна да се још води истрага у случају Бобар банке, одакле је, како каже из медија сазнала, да је изнијето 250 милиона КМ. Зна и да се воде истраге у случајевима Балкан инвестмент банке, те Бирача и предузећа Никола Тесла, као и Андрићграда.

Осврнула се и на вјештачко креирање афера од власти у Републици Српској. Тврди, разумије њихове потезе.

"Када економију доведете у ситуацију каква је у Републици Српској сада, када немате никаквих резултата, када су пензије ниже него у ФБиХ, када је и просјечна плата нижа него у ФБиХ, када нема нових радних мјеста, када вам је борба с криминалом и корупцијом равна нули, када срамотно каже да пензије не касне него је рок исплате пролонгиран, онда немате шта друго да урадите. Тада свој нерад и неуспјех пребацујете на други терен, гдје мисле да могу поентирати на националним емоцијама људи у Републици Српској. Мислимо да је мјера патриотизма оно што сте урадили и за грађане Републике Српске како би боље живјели. Рат је 20 година иза нас. Вријеме је да у БиХ сви почну само нормално да живе", категорична је Александра Пандуревић.

Наводи да нико у БиХ грађане не упознаје са битним, позитивним стварима, али и чињеницама колико је само новаца из ИПА фондова пропало. То су животно важне ствари и њима се треба бавити.

"Министар Мирко Шаровић је за пољопривреднике у Републике Српске много више урадио него за годину дана Влада Републике Српске на челу са Жељком Цвијановић. Вољела бих да је власт у Српској обезбиједила новац за два значајна моста у Републици Српској, али није. То је урадио Савјет министара БиХ", закључила је Пандуревић.

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

Мацак

17.12.2015 06:52

Знамо једина бори се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рацо

17.12.2015 07:46

Наравно , ко це ако не своја БиХ

Name

3xЦ

17.12.2015 08:47

Влада није урадила ништа,нека ме неко демантује шта они уопште раде

Name

абц

17.12.2015 08:48

Ухапсили 15 Срба за 3 дана, тако се боре

Name

Роки

17.12.2015 10:01

Хапси се по наредби тузиластва бих, за вријеме додика ухапсено је преко 100

Name

хахаха

17.12.2015 10:27

Срећо моја кад си ти задњи пут обишла цијелу БиХ.Изађи мало из луксузних одаја обиђи Бихаћ и тај читав кантон па онда причај о љепшем животу у федерацији.

Name

Мики

17.12.2015 07:00

Тако је Сандра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

17.12.2015 07:06

Не баљезгај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

17.12.2015 08:26

Ти не баљезгај!

Name

Кунта Кинте

17.12.2015 14:00

Да Градишка ти не баљезгај

Name

ја сам

17.12.2015 07:10

Хееее....цао, цао... Богами гледао сам синоц тебе и ону Николину,а ниста вас цуо нисам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

17.12.2015 07:25

Лаже Пандуревић.Наш прецједник једини говори истину, бори се за омладину и да је склони са улице.Како је сину дао 3 милиона км да га склони са улице.Шта да то наш прецједник није урадио, можда би имали још једног наркомана који напада људе по улици.Прецједник брине о нашој сигурности.И лажу из Федерације да имају веће пензије, прецједник је реко да су наше веће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јустице

17.12.2015 07:29

Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

17.12.2015 07:30

У наслову стоји "Савјет министара БиХ више је урадио за Републику Српску него Влада". Међутим,осим отрцане приче о криминалу и аферама нема ништа. Реците Ви нама госпођо шта сте урадили за грађане, за раднике, за сиротињу. Ја ћу Вам рећи. Нисте урадили ништа. Желудац ме боли од Ваших испразних прича. и на крају питање. Због чега се српски представници у зајеничким институцијама углавном оглашавају на федералним медијима(ТВ1, Н1,ФТВ). Када ће то бити БН, АТВ, и др.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сиргојно

17.12.2015 08:42

ре...Драган....прави си снсд-овац...да не казем папак...сигурно су те купили за цетврт хљеба и пастету,на локалном нивоу...ста те боли к.... гдје гостују,битно је да се цује и њихова ријец кад им није дозвољено на Додиквизији...а како ти знас да гостују на тим телевизијама ааааа..папцино једна...

Name

ре сирогојно

17.12.2015 10:50

највише волим када неко буде погођен у живац па изгуби контролу. Недостатак аргумената надокнађујеш пцовкама. То говори о теби и твом карактеу. Да није тако ти би културно одговорио шта је то Савјет министара урадио за Српску.

Name

Оцито

17.12.2015 07:32

Оцито је да у Републици Српској и БХ постоји мноство закона који су се доносили на прецац, а у сврху добивања политицких поена код бираца, а тиме посланицких и политицких позиција. Такодје је цињеница да свака странка за себе мисли да је 100% у праву. Поставио бих наградно питање не само бирацима вец и политицарима, када је неко од њих признао неку греску? Нароцито се тице тренутне владе. Само да не казу: били смо наивни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мд

17.12.2015 07:35

Немојте тако господјо да будете једнострани и прљави највисе су за РС направили борци и ста имамо од тога а ви сви такозвани политицари сте пролазни ,толико је безнацајно ко је на власти у БиХ и РС јер тај не мозе ниста да уради осим да за себе оствари лицну добит и залосно је сто ја као родитељ зелим да своја два сина цим буду пунољетна отјерам од куце на запад јер овдје нема наде за нормалан зивот бар наредних 20 година а своју споменицу првоборца цу радо поклонити Вама да се накитите за Нову годину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоца

17.12.2015 11:58

Браво, паметнији си дупло од ове даме! Твој коментар је врх, а она млати паре за маглу!

Name

Хеавy дутy

17.12.2015 07:37

Политичари-банкари-тајкуни домаћи и страни, сви су увезани. Ко да разбије то? Камо среће, али ништа се посебно десити неће. Покрадени милиони и нема их никад више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРГА

17.12.2015 07:45

СВЕ СЕ ОВО ЗОВЕ БОСАНСКИ ЦИРКУЗ МАЛО ЛАЈУ ОВИ МАЛО ОНИ ДА ЗАБАВЕ НАРОД А ФОТЕЉЕ И ПРИМАЊА КАО У БАЈЦИ А ПОРЕД ОВАКВОГ НАПАЦЕНОГ НАРОДА ТО ЦЕ ТРАЈАТИ ТРАЈАТИ ТРАЈАТИ ..............

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

17.12.2015 08:11

Истина

ОДГОВОРИТЕ
Name

јадница

17.12.2015 08:14

Мени тебе бас несто зао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

17.12.2015 08:40

Свака цаст велика господјо пандуревиц,и на великој истини коју казес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алмир

17.12.2015 08:40

Ако сам ја Алмир, шта ми дође АП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре алмир

17.12.2015 12:30

Алимире јеси дјаво...хахахах

Name

Обожавалац потајни

17.12.2015 08:42

Алеандра само тако, смирено и сигурно, паметно и разумно, али јасно и разговијетно, одрјешито, стрпљиво и упорно, како само ти знаш, када хоћеш. И не падај у огорчење, запањеност и малодушност, остави то у прошлости. И зато ведра чела у блиставу политичку будућност. Не могу те зауставити, одмакла си им за неколико копаља, ни погледом те не могу пратити, замичеш на хоризонту..

ОДГОВОРИТЕ
Name

глигор

17.12.2015 08:49

ГОСПОЂО ПАНДУРЕВИЋ ДОСТА ЈЕ И ТЕБЕ. НА СВАКОМ КОРАКУ ПЉУЈЕТЕ ПО ИНСТИТУЦИЈАМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОЗИВАЈУЋИ СЕ НА ВАШЕ "МЕДИЈСКЕ ИЗВОРЕ". САВЈЕТ МИНИСТАРА ЈЕ НАГРАДИО ПЉУВАЧЕ ПО ИНСТИТУЦИЈАМА СРПСКЕ СА ДИРЕКТОРСКИМ МЈЕСТИМА ПО РАЗНОРАЗНИМ АГЕНЦИЈАМА НА НИВОУ БИХ.( МАЛИНИЋА ЈЕ ИМЕНОВАО НА ФУНКЦИЈУ ДИРЕКТОРА АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВЛАЧЕЊЕ СТРАНИХ ИНВЕСТИЦИЈА ЗАТО ШТО ЈЕ ПРИЈЕ ПАР МЈЕСЕЦИ ПОКУШАО ЈАВНО ДА ДИСКРЕДИТУЈЕ ПРЕСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.)МИНИСТАРСТВО БЕЗБЈЕДОСТИ И СИПА ЈЕ ПОД ВАШОМ КОНТРОЛОМ,А НЕМА ДАНА КАДА НЕ УХАПСЕ БАР ЈЕДНОГ СРБИНА ОПТУЖЕНОГ НАВОДНО ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ САМО ЗАТО ШТО СУ БИЛИ ПРИПАДНИЦИ ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ( ПОЧЕЛИ СУ ХАПСИТИ И КУВАРЕ.) СУД И ТУЖИЛАСТВО БИХ У ИСТО ВРИЈЕМЕ ПУШТА ДА СЕ БРАНЕ СА СЛОБОДЕ НАРЕДБОДАВЦИ ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА (ОРИЋ,МАХМУЉИН И СЛ). ВИ СТЕ УЗДРЖАНИ ПО ПИТАЊУ РЕФЕРЕНДУМА О СУДУ И ТУЖИЛАШТВУ БИХ.ВИ МИСЛИТЕ ДА ЈЕ НАРОД ТОЛИКО ГЛУП ДА НЕ ВИДИ ШТА И У ЧИЈЕМ ИНТЕРЕСУ РАДИТЕ? "КАКО РАДИЛИ ТАКО ВАМ БОГ ПОМОГАО"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пенцилин за Глигора

17.12.2015 09:55

Искључи та велика слова...и глуп си

Name

когде

17.12.2015 09:59

Није то пљување, него критика трулог система И неспособних владалаца. А гле цуда , они који су довели РС на руб пропасти су црвенгаце из СНСД-: примитивни, полуписмени, неизивљени, јадни комплексаси. Примитивци који глуме знање а сво искуство и ''мудрост'' се своди на поткрадање свог народа И кокосарење. Ви црвенгаце Снсд-а сте упропастили генерације младих својом неспособносцу И похлепом.

Name

читалац

17.12.2015 09:07

Пандуревићка овом изјавом је портпарол СМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јјјј

17.12.2015 09:56

Како влада није ниста урадила ,задузила нас мин.400-милионцица и то је несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алексан

17.12.2015 11:08

Не могу вјеровати какви људи могу бити идиоти и гледати гдје је ко је ста рекао ако је у праву.Не могу вјеровати да су људи толико засљепљени мрзњом или љубављу према некоме владару да не виде да дам је све горе и горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ когде

17.12.2015 11:08

Нису то баш 'поткрадања свог народа и кокосарење...'. Криминал је то и то охохо, тешка пљачка, корупција, рекет, тежи облици организованог финансијског криминала, хоботнице и сличне хијене, алави лешинари, разноразни акрапи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глигор

18.12.2015 07:24

Ре.пенцилин. Очигледно да те боли истина. Теби треба нешто јаче од пенцилина. (Можда нешто за смирење). Савјетујем ти да се ипак обратиш психијатру док још није касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

18.12.2015 08:34

Ви из сдс се упирете д'à несто докззете Али је то лаз

ОДГОВОРИТЕ