Бугари избацили Литекс из Прве лиге!

Клуб из Ловеча, који однедавно предводи Љупко Петровић, дисциплинска комисија бугарског савеза удаљила је из елитног такмичења!

Фудбал 17.12.2015 | 20:40
Бугари избацили Литекс из Прве лиге!

Литекс је избачен из Прве лиге јер су играчи напустили терен претходног викенда током меча са Левским, саопштио је Фудбалски савез Бугарске.

Екипа, коју са клупе води Љупко Петровић, била је незадовољна суђењем јер им је арбитар искључио два фудбалера и досудио пенал Левском. Сви играчи су након тога напустили терен на инсистирање спортског директора Стојча Стоилова и председника Трифуна Попова.

"Изацивање из тдаљег такмичења је била једина могућа одлука према дисциплинским правилима", рекао је председник дисциплинске комисије Фудбалског савеза Бугарске Јури Кучев и додао да постоји право жалбе у року седам дана.

Да се фаворизује Левски мисле и челни људи актуелног шампиона Лудогореца, чији је председник Кирил Домушцијев запретио иступањем из лиге уколико судије наставе да раде у корист тима из Софије.

Литекс је један од најуспешнијих клубова у Бугарској, а у последње две деценије освојио је четири титуле првака и исто толико купова.

Коментари / 0

Оставите коментар