50 година крио је тајну од жене и свих нас

1988. године, жена Николаса Винтона открила је нешто на тавану своје куће. То је био споменар испуњен сликама, словима, именима, белешкама и путним исправама. Књига је садржала приче о саосећању, храбрости и на крају, о опстанку.

Свијет 16.12.2015 | 07:32
50 година крио је тајну од жене и свих нас

Док је Грета Гјелструп прелиставала странице, била је шокирана шта је пронашла.

Када је тражила објашњење, рекао јој је само да се ослободи тих сећања на прогањајућу тајну коју је крио од ње и остатка света 50 година. Она је инсистирала да сазна више о томе шта се заиста догодило. На крају, он се предао.

Винтон је био "британски Шиндлер". Он је одговоран за спасавање 669-оро јеврејске деце у Чехословачкој, чија судбина је била да заврше у гасној комори током Холокауста.

У то време, он је био 28-годишњи брокер из Лондона, неко кога би већина људи назвала просечним момком. Али он је био све, само не просечан.

Након што је његова жена предала споменар историчарима Холокауста, Винтон је добио међународно признање за ослобађање те деце. Сада постоје улице и школе назване по њему, статуе подигнуте широм Европе, а он је чак и номинован за Нобелову награду за мир.

Они који су као деца спасени себе називају "Винтоновом децом". Они су касније основали своје породице, а седам деценија касније, тај број је повећан на 6.000, према Њујорк Тајмсу. Ово је запањујући број који ће само наставити да расте.

На питање новинара зашто је ризиковао свој живот како би спасао животе невиних, рекао је:

"Много деце било је у опасности, а ви сте једноставно морали да их одведете на сигурно место, утичиште, а није било организације да се то уради", рекао је Винтон.

"Зашто сам то урадио? Зашто људи раде различите ствари? Неки људи уживају у преузимању ризика, а неки иду кроз живот не ризикујући нимало."

Винтон је преминуо 1.јула у 106. години.

Извор: Фирст то Кноw

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ја

16.12.2015 06:42

Геноцида није било... Све су то намјестили хазари...масони...НWО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

16.12.2015 07:48

ПС. Знам да звуци лосе али зидови (хазари, сионисти) су побили зидове ради интереса...највисе због злата које су сакривали а и да би такозваним зидовима хазарима направили ону смијурију од дрзаве Израел!

Name

Богоје

16.12.2015 08:34

После свега и свих мојих сазнања засигурно знам да геноцида није било ово је све фабриковано од стране јевреја највисе америцких, погледајте те њихове њуске и свињске огромне уси они су нас Србе у црно завијали и завијају нас и дан данас, Хрвати су их у Јасеновцу заједно са Србима и циганима убијали. Тај геноцид и Холокаус је измисљен да би јевреји могли да опљацкају сво злато које је пре њих Хитлер сиром света пљацкао, све драгоцености и уметницка непроцењива дела. Бомбардовали су Немацку али само стамбене зграде а нису пипнули Хитлерову индустријну војну и цивилну него су после рата опљацкали све Немацке патенте и изуме заробили науцњаке и струцњаке оптузили их за геноцид а онда им понудили да у Америци раде као слободни градјани у УСА-Армy за Америцку војну индустрију сто су уместо робије заробљеници и прихватили тако су у Америци заврсили запоцету Хитлерову атомску бомбу пре свих и одма је бацили на Јапан-Хиросиму и нагасаки.Јевреји дрзе светске банке, медију и масонерију у целом свету под својом контролом, они мраце и облаце а себе увек као зртву овога или онога приказују, ствари су обрнуте јевреји су творци светског зла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

16.12.2015 10:33

Потписујем!

Name

Опет Ја

16.12.2015 10:26

Неки од примјера намјестања су Маркале, Сребреница, Париз, итд.. хттп://www.ртвбн.цом/368409/Изетбеговиц-одобрио-напад-на-Маркале хттп://www.бигпортал.ба/откривена-велика-тајна-циа-је-испоруцила-орузје-крагујевацке-заставе-терористима-у-паризу/

ОДГОВОРИТЕ