СЛС: Сриједа, мраз, 8 мечева, па пауза од 1.608 сати!

Ево најаве мечева последњег кола Суперлиге Србије у фудбалу у 2015. години, уз питање да ли ће Божовић водити екипу у Ивањици и да ли ће Лалатовић успети да надјача навијаче Новог Пазара. Прогноза предвиђа мраз широм земље.

Фудбал 16.12.2015 | 11:20
СЛС: Сриједа, мраз, 8 мечева, па пауза од 1.608 сати!

Још осам мечева у среду, па пауза од два месеца и пет дана, односно девет недеља и четири дана, односно 1.608 сати до наставка првенства!

А онда, након 22 меча одиграних прошлог лета и ове јесени, само још 15 до краја шампионата – осам у другом кругу Суперлиге и седам у плеј-офу за титулу и Европу, односно седам у плеј-аут борби за опстанак.

Наравно, уз револуционарно делење бодова на пола када буде завршено 30. коло Суперлиге.

Уз два ТВ преноса на Арени спорт, Јавор – Црвена звезда у 15 и Партизан – Борац у 17 часова, у среду ће бити завршен први део Суперлиге, после чега ће фудбалери бити пуштени на зимску паузу и потом, почетком јануара, бити "прозвани" на старту припрема.

Не сви, наравно!

Фудбалери Црвене звезде су прошлог викенда на свом терену савладали Радник 5:0 и тако 18. узастопном победом у првенству поставили нови клупски рекорд. Изабраници Миодрага Божовића ће свакако желети да наставе тај низ и у Ивањици, а за противника ће имати Јавор, који је у прошлом колу славио у гостима против ОФК Београда 1:0.

Црвена звезда је убедљиво прва на табели Суперлиге Србије са 59 бодова, док је Јавор седми са 30 бодова.

Да ли ће Божовић водити екипу у Ивањици?
Попут Ненада Лалатовића, и тренер Црвене звезде Миодраг Божовић кажњен је због недоличног понашања, али не са три, већ са два месеца суспензије. Ову одлуку, ДК ФСС донела је непосредно пре меча са Радником (5:0), на којем је "Гроф" седео на клупи предвиђеној за тренера. Да ли ће тако бити и у Ивањици? Видећемо у среду. Војводина је, тврдећи да није обавештена о суспензији на неопходних 24 часа пре почетка утакмице, "увела" Лалатовића на атлетску стазу за меч са Партизаном... Да ли је пошиљка стигла до Љутице Богдана на време или ће Божовић суспензију одрадити у периоду сезоне када неће бити игране утакмице?

Фудбалери Партизана од 17 у Хумској дочекују Борац, другопласирану екипу на табели домаћег шампионата.

Црно-бели су у лошој серији, изгубили су од Војводине, потом и од Аугсбурга у Лиги Европа, а у недељу су освојили само бод на Бањици против Рада, па ће веома слабу полусезону покушати да заврше победом.

Биће то, по свему судећи, и опроштај Љубинка Друловића од клупе црно-белих после само 15 мечева.

Борац је, на другој страни, у прошлом колу изгубио од Младости на свом терену резултатом 1:2, Чачани су беснели због жутих и црвених картона оптужујући судије да су им намерно "скројиле" састав за гостовање у Хумској, али би евентуалним тријумфом у Београду свакако сачували другу позицију на табели.

Партизан је пети на табели са 33 бода, док је Борац други са четири бода више.

У случају неуспеха Борца, друго место на табели Суперлиге магао би да преузме Чукарички, који сутра на свом терену игра против Вождовца. Екипа с Бановом брда није уписала победу у последња два кола, док Вождовац има два везана тријумфа.

Утакмица између Чукаричког и Вождовца, треће и девете екипе на табели, игра се сутра од 17.00.

Фудбалери Војводине гостују гостују Новом Пазару и покушаће да остваре и пету узастопну победу.

Војводина је у прошлом колу савладала Јагодину 3:1, док је Нови Пазар изгубио од Спартака 0:2. Од доласка Ненада Лалатовића у Нови Сад, "лале" бележе само победе, међутим Лалатовић ће и сутра бити суспендован, па је питање да ли ће са трибина Градског стадиона у Пазару моћи гласно да води екипу као што је то радио на "Карађорђу".

Екипа из Новог Сада је четврта на табели са 34 бода, док је Нови Пазар на 11. месту са 23 бода.

Јагодина сутра од 13.00 дочекује Рад, Младост у истом термину на свом стадиону игра против ОФК Београда, док ће Радник угостити Раднички из Ниша. Од 17.00 свој меч 22. кола одиграће и Металац и Спартак.

ПАРОВИ 22. КОЛА

Јагодина - Рад (13.00)
Младост - ОФК Београд (13.00)
Нови Пазар - Војводина (13.00)
Радник - Раднички (13.00)
Јавор - Црвена звезда (15.00, Арена спорт 1)
Чукарички - Вождовац (17.00)
Металац - Спартак (17.00)
Партизан - Борац (17.00, Арена спорт 1)

ТАБЕЛА: Црвена звезда 59, Борац 37, Чукарички 36, Војводина 34, Партизан 33, Раднички 32, Јавор 30, Младост 30, Вождовац 28, Радник 24, Нови Пазар 23, Металац 21, ОФК Београд 18, Спартак 17, Рад 16, Јагодина 16.

*напомена: Спартак је кажњен одузимањем 4 бода, али пошто су Суботичани уложили жалбу, она још није правоснажна.

Првенство ће бити настављено, ако временски услови буду дозвољавали, 20. фебруара наредне године када ће се састати: Чукарички – Металац, Вождовац – Радник, Раднички – Јавор, Црвена звезда – Младост, ОФК Београд – Партизан, Борац – Јагодина, Рад – Нови Пазар и Војводина – Спартак.

Коментари / 0

Оставите коментар