Човић: Пешић почео "рат", хоће да нас успава!

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић рекао је да очекује спектакуларну атмосферу против Бајерна у петак.

Кошарка 16.12.2015 | 13:00
Човић: Пешић почео "рат", хоће да нас успава!

Црвено-бели дочекују минхенски тим, а екипа која буде победила обезбедиће пласман у Топ16 фазу Евролиге.

"Одиграли смо тешку утакмицу против Меге, у којој су нам се повредила тројица играча. Екипа Меге је традиционално одиграла максимално мотивисано против Црвене звезде, али пронашли смо пут до победе, што добре екипе без обзира на околности раде. И због тога сам јако задовољан", изјавио је Човић Тањугу.

Он је додао да је приметио да долазак некадашњег тренера Звезде, а сада Бајерна Светислава Пешића на утакмицу изазвао велику пажњу.

"Његов присуство на утакмици у Сремској Митровици показује да је својеврсни психолошки рат већ почео, али и да нас респектује, а и има због чега. Нашалио сам се с њим јер сам га питао јел то добио отказ у Минхену, па је дошао да гледа Црвену звезду. Тако смо се шалили и док смо сарадјивали, он зна да и ја, исто као он, на терену немам пријатеља. Када почне утакмица нема емоција и сентименталности, већ просто само жеља за победом”."

Човић је рекао како Пешић ништа не ради случајно, па ни кад изјави да "воли када Црвена звезда победјује, посебно у продужецима" са јасном алузијом на чињеницу да се тим доста потрошио у Сремској Митровици.

"Пешић је један од најбољих кошаркашких тренера, ако не и најбољи, и мени је изузетно јасна, и позната његова филозофија и приступ у припреми сваке утакмице. Тако да ми је јасно и зашто је Дједовића избацио из аутобуса, све је то сценарио како конфликтом подићи ниво борбености екипе. Понављам још једном, нема ту ни пријатељства ни сентименталности, слике, захвалнице и остало можемо да делимо тек када се заврши утакмица."

Први човек Звезде не крије да му је јасно зашто је Кари дошао на пола дана у Србију и на ову утакмицу и зашто даје тако лепе изјаве око Црвене звезде.

"Убедјен сам да он то стварно и тако мисли, али овај пут таква размишљања су усмерена да нас све “припитоми” и “успава” пред ову утакмицу. Зато апелујем да “Пионир” буде у спортској и навијачкој димензији са никад видјеном атмосфером подршке Црвеној звезди, без обзира на Каријеве “хвалоспеве”."

Човић каже да се уопште није изненадио када је видео Пешића у Сремској Митровици и да се неће изненадити било каквим новим изјавама и поступцима.

"Очекујем их и моја дужност је да на све то позитивно упозорим и припремим цео тим, а саставни део нашег тима су и навијачи. Наравно, ми у таквој атмосфери не смемо да изгоримо, а знамо ко мора да изгори".

Председник српског и регионалног шампиона позвао је навијаче да направе атмосферу за памћење, без иједног инцидента или убаченог предмета на паркет.

"Желимо у Топ 16 фазу, али са навијачима! Желимо фер и коректно навијање, без икаквих инцидената, па нека победи онај ко је бољи, а ја знам да и Пешић зна да је Звезда боља. Интересовање за утакмицу је незапамћено, да играмо на нашем фудбалском стадиону, мислим да би био пун и зато жалим што ову утакмицу нисмо могли да одиграмо у Арени. Ипак, Пионир је показао зашто је шести играч за наше момке, којима сам презадовољан. Са оволико проблема, тешких утакмица, повреда и регионалних "опструкција", ми смо тачно ту где смо желели да будемо у овом делу сезоне", закључио је Човић.

Утакмица 10. кола А групе Евролиге измедју Црвене звезде и Бајерна игра се у петак од 19 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар