Забрањен улазак са српским исправама!

Уредба стигла у поноћ!

Србија 15.12.2015 | 12:49
Забрањен улазак са српским исправама!

Граничној полицији Косова стигла је у поноћ уредба, према којој је забрањен улазак на Косово свим лицима која имају српске личне карте, а живе на територији Косова, а директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Марко Ђурић рекао је да постоје спекулације о томе, али да се пажљиво прати ситуација на прелазима.

Како је Тањугу речено у Косовској полицији, на прелазима Јариње и Брњак на северу Косова примена ове уредбе још увек није почела.

У току дана у Лепосавићу због новонастале ситуације требало би да се састану градоначелник Лепосавића Драган Јаблановић и представници Косовске полиције.

Према спорној уредби, која још није заживела на северу Косова, за особе са српским личним картама и пребивалиштем на Косову требало би да се примењује "косовски закон о странцима."

Директор владине Канцеларије за КиМ Марко Дјурић рекао је данас да Београд пажљиво прати ситуацију на прелазима са Косовом поводом спекулација да градјанима са личним картама издатим од стране МУП-а Србије није дозвољено да удју у јужну српску покрајину.

"Тачно је да су се појавиле одредјене спекулације о промени режима на интегрисаним прелазима. Пажљиво пратимо ситуацију и реаговаћемо зависно од развоја догадјаја у току дана. Будите сигурни да уколико буде неких промена које нису у складу са споразумом Србија као ни досада неће ћутати и да ћемо заштити интересе наших грађана," рекао је Дјурић.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ре

15.12.2015 11:58

Странци у сопственој земљи. Ништа боље се ни нама у БиХ не пише

ОДГОВОРИТЕ
Name

а то знаци

15.12.2015 11:59

Вуциц потписо прва поглавља са еу а то знаци остадосмо без Косова а послије овога остацемо и без РС а Вуциц само казе пратимо пазљиво ситуацију све продане дусе србске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за" а то знаци"

15.12.2015 12:32

Прво науци писати матерњи језик,па тек онда коментариси,брукас нас својом неписменосцу.

Name

СНСД

15.12.2015 12:48

Хахха колико имамо не писмених људи да коментарису цак ста висе не сколованих а хтјели би они да несто одредјују и да смјењују влас е па не це моци!

Name

Зеро

15.12.2015 20:55

Власи се не мјењају.

Name

вирус

16.12.2015 15:16

Па ове писмене да посаљемо у п.м. а са њима и ове балице

ОДГОВОРИТЕ