Серена побиједила Новака, Карија, Месија и Болта!

Америчка тенисерка Серена Вилијамс проглашена је за спортску личност године у избору магазина „Спортс Илустрејтед“.

Тенис 15.12.2015 | 18:20
Серена побиједила Новака, Карија, Месија и Болта!

Серена је на тај начин постала прва спортискиња која је самостално добила ту награду у последњих 30 година.

Поред Серене, кандидати за престижну награду, између осталих, били су и Новак Ђоковић, Лионел Меси, Стеф Кари и Јусеин Болт.

Серена је ове године освојила три Грен слем титуле – Аустралијан Опен, Ролан Гарос и Вимблдон, а такође је по седми пут проглашена за тенисерку године. Остварила је 53 тријумфа и само три пораза у 2015. години и сада је само једна титула дели од тога да се изједначи са Штефи Граф, која је освојила 22 Грен слема током каријере.

“То што је ‘Спортс Илустрејтед’ признао мој вредан рад, посвећеност и одлучност овом наградом даје ми наду да могу да будем још боља. Као што увек кажем, потребно је цело село за успех, не само једна особа. Ово није само велико достигнуће за мене, већ и за мој цео тим и све моје навијаче. Не могу да опишем колико сам почаствована”, истакла је Серена.

Вилијамсова је прва жена која је самостално освојила награду од атлетичарке Мери Декер 1983. године. Некадашњи кошаркашки тренер Пат Самит је поделила признање са тренером Дјука и селектором америчких кошаркаша Мајком Кшишевским 2011. године.

“Она је највише заслужила награду. Имала је сјајну годину. Начин на који је освајала титуле, уз чињеницу да ради то већ много година на више нивоа. Она је била невероватан кандидат у години невероватних кандидата”, истакао је Пол Фихтенбаум, уредник “Спортс Илустрејтед групе”.

Коментари / 0

Оставите коментар