Предсједник Партизана: На Скупштини ћу све рећи!

Председник Партизана Зоран Поповић каже да ће на ванредној Скупштини клуба саопштити који су се то људи "мешали у рад клуба, иако нису у његовим органима". Извештај о раду сваког члана УО.

Фудбал 14.12.2015 | 23:45
Предсједник Партизана: На Скупштини ћу све рећи!

Пукло је у Партизану као кад се поломи стакло!

Домаће првенство је, свесно или не, жртвовано зарад Европе. И кад је требало направити одлучујући корак, кад је требало широм отворити већ одшкринута врата Европе, она су се залупила право пред носевима играча тренера и управе Партизана!

У тренутку срушило се све, како каже стих једне песме домаће поп музике.

Исто вече, после шокантне елиминације од немачког Аугзбурга, вође навијача Партизана су ушле у канцеларије челника клуба и затражиле оставке. И то се догодило - челници клуба, заиста су им саопштили да подносе усмене оставке, што је дан касније потврдио генерални директор Партизана Милош Вазура, који је додао и да ће клубом, до одржавања нове Скупштине која треба да изабере ново руководство, управљати "техничка влада", на чијем ће челу бити управо он.

У међувремену, према разним незваничним информацијама, у клубу су "заратиле" две струје, друге пак информације говоре да је то усмено обећање вођама навијача само "бацање прашине у очи" и да се, заправо, ништа битније неће битније променити у управљачким структурама клуба.

Оно што је извештачима данас упало у очи на Бањици, где је Партизан играо против Рада (и поново киксирао!) јесте то што на трибинама није било председника Партизана (у оставци) Зорана Поповића. То је додатно подгрејало приче да се у врху Партизана нешто дешава, односно да постоје они који су "за" и "против" Поповића.

Свих ових дана Поповић се није оглашавао. МОНДО је дошао до председника Партизана, који је одговорио писаном изјавом:

"На састанку који је одржан на инсистирање групе навијача, договорили смо се да колективно поднесемо оставке. После тог договора, ја сам напустио клупске просторије, а ујутро сам добио информацију од директора (Вазуре, прим. аут.) )да је седам чланова Управног одбора и писано поднели оставке. Ја сам дужан по Статуту клуба да у наредних 30 дана закашем седницу Скупштине на којој ће бити разматране оставке чланова УО и, наравно, моје поверење".

Поповић је саопштио и да ће "на тој седници детаљно припремити извештај о раду СВАКОГ члана УО, финансијски извештај за целу годину, као и све околности које су довеле до ове ситуације".

Потом је изнео још нешто врло занимљиво:

"Главни проблем је у томе што су се у рад клуба мешали људи који нису у органима клуба. Имена и детаље нећу објављивати јавности до одржавања Скупштине".

Дакле, после ових речи, јасно је да ће ванредна Скупштина Партизана бити врло интересантна и да ћемо чути шта се дешавало иза кулиса, ако Поповић одржи ово обећање, односно најаву. Ово је било све што је Поповић био спреман да сада каже, али и ово што је саопштио или најавио, звучи више него занимљиво.

Ако делегати Скупштине изгласају неповерење Поповићу, он ће, уз свог презимењака Ненада, бити председник са најкраћим мандатом у историји клуба. Зоран Поповић је изабран за председника клуба 25. децембра прошле године, а оставку је поднео, додуше усмену, у ноћи између 10 и 11. децембра ове године.

По доласку у клуб Поповић је дао неколико обећања, између осталих и да ће у клуб он и његови сарадници унети неколико милиона евра, али то се до данас није догодило. Сав новац који је Партизан зарадио ове године јесте од продаје играча (као и претходних година), доспеле рате од ранијих продаја играча, од успеха у Европи (квалификације за Лигу шампиона, пласман у групну фазу Лиге Европе и три победе), продаја карата (за европске утакмице), рекламе...

Но, сачекаћемо и тај финансијски извештај. Када је дошла у клуб, нова гарнитура је саопштила да јој је стара оставила дуг од око 12 милиона евра, с тим што у то нису били урачунате рате за раније продаје Лазара Марковића и Александра Митровића.

Такође, обећање Поповићеве владе била је и изградња интерната у Спортском центру "Телеоптик", за шта је недавно рекао да је Партизан узео кредит од банака. ОВДЕ се подсетите шта је Поповић причао о интернату и шта је недавно рекао о финансијама клуба.

Резултат ове управе јесте реновирање терена подно јужне трибине стадиона Партизана, такозване "Блатуше", на којој су стасавале генерације играча овог клуба. Као и то што је успела да питање власништва над стадионом Партизана врати на првостепени орган.

Што се тиче резултата, Партизан је под овом управом освојио титулу првака државе (али, за то бар половина заслуге иде и претходној управи и тренерима), играо је у финалу Купа и изгубио од Чукаричког, ове сезоне је играо у Лиги Европе, али зато у првенству већ заостаје невероватних 26 бодова за Црвеном звездом.

И то се све дешава у години у којој је Партизан прославио 70 година постојања.

Коментари / 0

Оставите коментар