Не излази ми се из куће након увреде Гашића

Новинарка Златија Лабовић коју је министар Братислав Гашић пре недељу дана извређао у Трстенику има проблем да изађе из своје куће, док крушевачки напредњаци и њихови истомишљеници на друштвеним мрежама настављају да је вређају.

Србија 14.12.2015 | 15:00
Не излази ми се из куће након увреде Гашића

„Синоћ сам била у кругу колега који су ме извукли напоље. Приметила сам да се осећам нелагодно када ме неко загледа. У једном тренутку сам видела двојицу мушкарца како причају и окрећу се ка мени. Помислила сам да је могуће да коментаришу догађања од претходних дана и да су ме препознали. Што би се иначе толико освртали и загледали?”, каже она за сајт Цензоловка.

Додаје да је нервира то што сада, много више него раније, обраћа пажњу на околину.

„Данас ми је било нелагодно када су ми људи пришли, пружили руку, упутили реч подршке и хвале. Знам да делује сулудо, али тако је. Мајка ми је предложила да одемо до пијаце да купимо нешто, али рекла сам јој: ‘Немој, молим те! Други пут ћемо‘. Не бих тамо да се појављујем да не изазивам лавину реакција. Нисам навикла да будем у центру пажње.“

Ипак, Златија каже да примећује да се ситуација полако смирује и да верује да ће се све убрзо вратити у нормалу.

Говорећи о увредама које добија преко друштвених мрежа истиче да су напади углавном анонимни и лишени чак и елементарне пристојности.

„Не добијам претње телефоном, нити у непосредном контакту са људима. Сва моја интеракција с локалном заједницом своди се на увредљиве поруке и провокације путем друштвених мрежа. Ради се о сексистичким увредама у којима има говора мржње и псовки”, наводи она.

Како истиче, има утисак да појединци желе да је испровоцирају, да им одговори И одреагује. ”Ја, међутим, сматрам да је тишина, ћутање, најбоља одбрана. Морам да истакнем да добијам далеко више порука подршке него оваквих порука.”

Извор: Н1

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

...

14.12.2015 14:33

Само ниси рекла, а засто си клекла?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

14.12.2015 16:12

ЗАНЕЛА СЕ ДЈЕЦА И ЗАБОРАВИЛА ДА СУ НА ЈАВНОМЕ МЈЕСТУ. ОН БРБЉИВИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ СЛАВНЕ ЗЕМЉЕ СРБИЈЕ А ОНА НОВИНАРКА КОЈА ПЛЕНИ И НАПАДА СВОЈИМ КЛЕЧАЊЕМ!

Name

М16

14.12.2015 14:45

Ај не с...и ста правис зртву од себе толико.Има зена много горе пролазе у зивоту вредјају их на сваком кораку па ником ниста твоја среца сто је то камера забиљезила а сироки аудиторијум имао прилику да види и цује.Ниста страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нц

14.12.2015 15:00

Откад је то пракса да новинар мора клекнути да не би био у кадру. Стоји поред саговорника а не мора бити у кадру или буде па ста? Сваста цес цути, клецеци новинари??!

Name

цн

14.12.2015 15:07

Она пита (интервјуисе) одоздо, а он (интервјуисани) одговара одозго. А камерман снима право (водоравно). Е вала, не тако мала...!

Name

ВРС РВИ

14.12.2015 15:08

Да је питао насамо сигурно се не би увриједила без обзира да ли пристала или не. Ипак сада има велику "трауму" због јавности. Баш ме занима колико ће коштати претрпљена "душевна" бол.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

14.12.2015 15:37

То сто ради Златија е бас не прија, да клекнути мора, због питања и одговора???

Name

Брле

14.12.2015 17:10

Ма људи он је хтио да се насали, али није му посло за руком, а види сад ова не смије да изадје из куце. Све ово пролупало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еди

14.12.2015 18:32

Не могу да вјерујем како се у коментарима осјети висе подршка овоме дебилу него осуда. Њега треба по кратком поступку тј. одмах отказ, казна и одстета новинарки од једну 20000 евра. Међутим од тога вјероватно ниста, такве су нам дрзаве и закони. Мрцина једна доцепао се фотеље па мисли да мозе како хоце а види се да је полуписмен. Недо му бог да је мојој зени тако несто рекао...Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никс

14.12.2015 21:09

Види мускарцина како стају на страну министра , а вриједјају новинарку. Да ли би се тако понасали да је у питању васа сестра ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

велес

14.12.2015 21:25

Па и да ми је сестра , шта онда ? Шта има новинарка , на оноликој ливади да клечи ?! Ја , да сам умјесто ње , не бих ни зуцнула , него бих се покрила ушима . Нек јој је рекао и ја бих јој исто рекла , да сам била на његовом мјесту ! Што није стајала к'о човјек , а не чучала , без потребе . Глупача !

Name

ком

14.12.2015 22:48

Па реци својој сетри и кцерки па нам посаљи видео запис.