Анонимни обрачун ИСКРЕ с бившим предсједником

Два пута је Драган Чавић покушао да, како се наводи, "искористи своју законску могућност да реагује на лажи које је емитовала "Искра"", оба пута безуспјешно.

Република Српска 13.12.2015 | 17:35
Анонимни обрачун ИСКРЕ с бившим предсједником

1. ПОКУШАЈ ДРАГАНА ЧАВИЋА ДА ИСКОРИСТИ ЗАКОНСКУ МОГУЋНОСТ И ДА

РЕАГУЈЕ НА ЛАЖИ КОЈЕ ЈЕ ЕМИТОВАЛА "ИСКРА" ЗАВРШИО СЕ НЕУСПЈЕШНО , ИАКО

СЕ ЧАВИЋ ПОТПИСАО ПОД СВОЈ КОМЕНТАР. МЕЂУТИМ, ДО ОБЈАВЉИВАЊА НИЈЕ

ДОШЛО А КОМЕНТАР И ДАЉЕ "ЧЕКА НА ПРЕГЛЕД"

13. децембра 2015. у 11:58

У дијелу текста којег сте објавили не наводећи извор, без приказивања наводно аутентичног текста „неких странаца" нагласили сте као „веома битну препоруку да Драган Чавић као провјерен и добар сарадник у пројектима „странаца" буде наметнут као вођа посланика опозиције" чиме сте објавили најгнуснију лаж смишљено и тенденциозно са јасном намјером да код ваших читалаца изазовете утисак мржње и гађења због „наводне провјерене Чавићеве сарадње са неким страним центрима моћи на западу" у рушењу власти у Републици Српској.Будући да је ваше гнусне конструкције и неистине пренијело и више режимских медија а посебно РТРС у најгледанијем термину ваша одговорност за пласирану неистину и клевету је примарна и немјерљива.

На овај начин тешко сте оклеветали не само мене него и све чланове моје породице и изложили све нас могућем линчу и презиру од стране острашћених појединаца и група чиме сте свјесно угрозили моју личну и породичну безбједност.Не само да сте тешко увредили мене , учесника отаџбинског рата од првог дана,већ и моју супругу која је самном дијелила сву ратну несрећу у Бањалуци цијелог рата, као и мог јединог брата такође учесника рата од првог дана,мог болесног оца и моју мртву мајку који су нас двојицу чекали са зебњом док смо били на ратиштима,увредили сте моју дјецу која моје носе моје презиме, увредили сте моје малољетне унуке који носе моје презиме, и ставили сте свој „погани печат такозваног издајника" цијелој породици Чавић.

Огорчен вашим клеветама могу вам само рећи да сте мени и мојој породици нанијели огромну штету и довели у опасност све чланове моје породице да буду нападнути и повријеђени од стране острашћених, огорчених и индоктринисаних појединаца и група, што указује на сву вашу безочност и неограничену спремност да у заштити режима проспете и крв недужних па и малољетних који носе моје презиме , само да би сачували режим.

Вашим писањем свима нама Чавићима ставили сте мету на прса и поручили „ПУЦАЈТЕ У ИЗДАЈНИКЕ!" не знајући колико је нас Чавића учествовало у отаџбинском рату и

колико је наших најближих сродника пострадало у стварању Републике Српске пуцњима МУСЛИМАНСКИХ И УСТАШКИХ БОЈОВНИКА.

Мени сте окачили „срамно звоно тзв. издајника и страног плаћеника", а само прије пар седмица ја сам као први Србин у послијератној политичкој историји предложио у Народној скупштини Републике Српске „Декларацију о геноциду НДХ над србима,јеврејима и ромима током другог свјетског рата"чији су аутори угледни академици и професори Коста Чавошки,Смиља Аврамов и Василије Крестић, што је прихваћено и изгласано по први пут у неком парламенту након пуних 70 година побједе над фашизмом.

Тражим да одмах објавите ову моју реакцију на вашу морбидну и гнусну конструкцију .Будући да сам приморан да се браним од ваших клевета покренућу све

доступне механизме правне заштите од ваших клевета, а свако угрожавање моје личне и породичне безбједности оправдано ћу сматрати резултатом овог вашег срамног писања неистина.

Такође тражим да ме обавјестите ко су у вашој редакцији одговорни и надлежни уредник и аутор овог срамног текста који су га публиковали а нису имали храбрости да се потпишу и сносе пуну кривичну и материјалну одговорност за објављено , како бих могао да , у складу са одредбама закона , покренем поступак тужби по више основа прекршајне и кривичне одговорности против одговорних лица у вашој редакцији.

Драган Чавић

 

2. ПОКУШАЈ ДРАГАНА ЧАВИЋА ДА ИСКОРИСТИ ЗАКОНСКУ МОГУЋНОСТ И ДА

РЕАГУЈЕ НА ЛАЖИ КОЈЕ ЈЕ ЕМИТОВАЛА "ИСКРА" ТАКОЂЕ ЈЕ ЗАВРШИО

БЕЗУСПЈЕШНО , ИАКО СЕ ЧАВИЋ ПОТПИСАО ПОД СВОЈ КОМЕНТАР. МЕЂУТИМ, ДО

ОБЈАВЉИВАЊА НИЈЕ ДОШЛО А КОМЕНТАР И ДАЉЕ "ЧЕКА НА ПРЕГЛЕД"

 

13. децембра 2015. у 13:17

Господо непознати аутори овог чланка који произилази из непознатог документа којег је написао непознати аутор а којим клеветате познате особе очекујем ваш одговор на писмо које сам вам данас већ упутио.

Очигледно да немате храбрости да се суочите са правним последицама ваших клеветања као што немате ни храбрости да објавите мој одговор на монструозно конструисане квалификације којима сте тешко увредили цијелу породицу Чавић и озбиљно угрозили нашу личну и породичну безбједност .

Ако имате имало новинарског професионализма и људске части објавите писмо које сам вам већ послао да ваши читаоци имају прилику прочитати реакцију особе коју сте директно именом и презименом прозвали и оклеветали на најцрњи могући начин.

Поштујући ваша правила о коментарима упућујем вам овај захтјев за објаву већ упућеног писма- реакције са пуном личном идентификацијом и приватном е-маил адресом.

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Драган

13.12.2015 16:44

Зна се ко је власник портала. Имењаче, пресавиј "табак" и тужи власника који мора бити одговоран за садржај својих страница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре драган

13.12.2015 17:42

Сви ми знамо ко је Драган Чавић још кад је он владао. Што се сад фали.

Name

Аххх

13.12.2015 20:23

Ма поп..ај се на њих Цава...Доци це и они на ред.Само полако.

Name

Микаило

13.12.2015 20:55

Сацекај Цавицу. Освета се најбоље конзумира кад је хладна.

Name

Оснивач

13.12.2015 16:55

Истина све што Чава каже, и мене су увјерили у наведено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

13.12.2015 16:58

Ама ниста њима висе не мозе помоци. Могу лајати на звијезде. Процес промјена је незаустављив. Багрови иду у затвор. То је моја конацна одлука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

13.12.2015 17:00

Једини политицар који је уцесник рата и њега су насли да прозивају дезертери,сверцери и сугави Милини јаницари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

13.12.2015 17:00

Свима кои су добронамјерни јасно је ко је ко у РС. На вас ударају јер сте сигурно најактивниј посланик без длаке на језику и увијек са чињеницама. Пуно здравља и среће, останите такви какви сте до сад били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НСПМ билтен СНСД-а

13.12.2015 17:13

Ево, тек сада су објавили када су видјели да су на порталу РТВ БН птозвани.хттп://искра.цо/република-српска/реакција-драгана-цавица-на-јуцерасњи-текст-у-искри-теско-сам-оклеветан-увриједили-сте-и-мене-и-моју-породицу/ Продане су ово душе , прозване у народу као дезертери и црвене патриоте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вријеме

13.12.2015 17:45

БН је чланак објавила у 17.35 13.12.2015, а Искра истог дана у 16.44. Дакле, Искра је објавила прије него БН. То можда у суштини није важно, али истине ради и искривљивања ствари јесте.

Name

Немања

13.12.2015 18:11

То уопсте не мора да знаци да је тацно јер ако неко зели да манипулисе мозе да намјести вријеме избацивања вијести само тако сто укуца просло вријме које зели.Манипулатори су то!

Name

НСПМ билтен СНСД-а

13.12.2015 18:26

+вријеме-У праву сте, али тек послије више од пет часова, па поновног јављања, и чекања више од три часа. То све говори о коме се ради.

Name

антидемократа

13.12.2015 21:56

то што раде Српски медији позициони и опозициони ће управо и довести до неког убиства али шта вам ја могу демократе сами сте то одабрали

Name

Бранко

14.12.2015 00:41

Ко су ти ментоли Искра и каква је то пропаганда и с..ње!? Свакаквих портала и смеца има на интернету

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРИЦА

14.12.2015 06:23

Све има свој крај, ПА ТАКО И ОВАЈ РЕЗИМ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

камера

14.12.2015 09:19

Памтимо те Чавићу ...

ОДГОВОРИТЕ