Стефан Савић: Памтим подршку Делија…

“У том моменту ми је било јако тешко. Фудбал и саосећање свих у Србији су ми помогли да све превазиђем”, рекао је бивши фудбалер Партизана о времену када је његов отац пронађен мртав.

Фудбал 14.12.2015 | 11:20
Стефан Савић: Памтим подршку Делија…

Ривалство Партизана и Црвене звезде је надалеко познато, некада иде и изнад граница потребног… Али се више пута у историји догађало да се две стране ујединеи покажу поштовање према другој страни. Сећамо се примера када су Гробари транспарентом подржали Милана Вилотића, а Стефан Савић истиче да му је, између осталог, јако значила идентична подршка Делија у моменту када му је отац пронађен мртав у стану.
“То је био велики детаљ са њихове стране, веома леп гест. Сви у Србији су ми пруђили подршку, Гробари, Делије... Било је то јако тешко време за мене, али ми је свет фудбала дао снаге да све то превазиђем”, истакао је Савић у интервјуу за шпански Ас.

Фудбалер Атлетико Мадрида одговарао је и на питања о вечитом дербију, као и о играма у дресу црно-белих.
“Какав је вечити дерби? Врућ. Напет. Ипак, Партизан тренунтно не игра добро, иза Звезде је у лиги и испао је из Лиге Европе. Али, то је велики клуб са импресивном традицијом. Дебитовао сам у Лиги шампиона са 19 година у мечу против Шахтјора. За момка тих година било је веома лепо играти четири утакмице”, рекао је Савић.

Стефан се потом присетио одласка из Београда у Манчестер.
“У Партизану сам све освојио и добио сам позив из великог клуба. Нисам могао да одбијем, био је то важан корак у мојој каријери. Добио сам прилику да играм са момцима које сам сваког викенда гледао на телевизији… Агуеро, Тевез, Џеко, БалотелИ – четири фантастична нападача. Био сам на испиту сваког дана на тренинзима”, истакао је Савић.

Он је прокоментарисао и свој тренутни статус у екипи Чоло Симеонеа.
“Желим да освојим нешто с Атлетиком. Тренутно смо други, али тешко је такмичити се са клубовима као што је Барселона. Мислим да можемо да завршимо сезону на високом месту. Полако се прилагођавам на нову лигу, нови систем…”, истакао је између осталог Савић.

Коментари / 0

Оставите коментар