Федерер: Рафа је тежи ривал од Новака, али…

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да не може да се одлучи ко је супериорнији играч Новак Ђоковић или Рафаел Надал.

Тенис 14.12.2015 | 09:40
Федерер: Рафа је тежи ривал од Новака, али…

Федерерова ривалства са Ђоковићем и Надалом спадају међу најбоље у историји тениса, иако са Шпанцем има негативан скор (11-23), док је са најбољим тенисером света изједначен (22-22).

“Њих двојица су потпуно другачији тенисера, али је за мене Рафа тежи ривал иако ме је Новак победио готово у идентичном броју мечева”, истакао је Федерер.

Швајцарац је током сезоне која је иза нама поражен од Ђоковића у три финала Грен слема и зато је одлучнији у намери да му се наредне године освети. То је управо један од разлога зашто је поставио Ивана Љубичића за тренера јер верује да може да му помогне баш у дуелима са српским тенисером.

“Новака је било тешко победити, посебно у великим мечевима. Има невероватно самопоуздање и надам се да ће му оно пасти пре или касније, али свеједно вредно радим да бих га стигао”, нагласио је Федерер, “Једноставно, Новак је постао тенисер којег је тешко победити. Своју игру је одвео на нови ниво и теже ми је да доминирам у дуелима са њим. Али, остварио сам неколико победа у нашим сусретима и заиста уживам у њима”.

Коментари / 0

Оставите коментар