Прије 15 година је пуцано у Хариса Бркића!

Харис Бркић - никад прежаљен! И 15 година касније навијачи црно-белих причају о умећу играча који је прерано напустио овај свет. Тог 12. децембра 2000. године још увек непознати убица пуцао је у 26. годишњег Хариса. Испалио је два хица у главу Партизанове "петице", два хица у кошарку...

Кошарка 13.12.2015 | 10:20
Прије 15 година је пуцано у Хариса Бркића!

Три дана после Харис је подлегао повредама. И 15 година касније не бледи успомена на настрадалог момка. Од те трагичне вечери као да је време стало. Ни данас се ништа није променило као и те 2000. године. Харисове родитеље Исмета и Радмилу Бркић мучи само једно питање.

- Зашто? Желим само да питам човека који је одузео живот мом сину - зашто је то урадио?! Више ме не занима ни да ли ће бити кажњен, само хоћу да знам зашто је пуцао у мог Хариса. Њега више нема и ништа не може да ми га врати, али муж и ја не губимо наду да ће убица бити ухваћен - рекла је неутешна мајка Радмила.

Истрага се није померила са мртве тачке... Остала је само успомена на дечка који је како кажу кошаркаши стручњаци имао руку “меку као памук”.

Сећање на Хариса живи и кроз меморијални турнир који се од 2001. организује у Сарајеву, Подгорици и Београду.

Коментари / 0

Оставите коментар