Друловић: А после АЗ-а смо вам били феноменални...!

Тренер Партизана Љубинко Друловић рекао је да пораз од Аугсбурга у Лиги Европа не сматра дебаклом и истакао да његова екипа није имала среће на тој утакмици.

Фудбал 13.12.2015 | 08:00
Друловић: А после АЗ-а смо вам били феноменални...!

"Тај пораз не сматрам дебаклом. Партизан мора да буде поносан на оно што су његови играчи урадили у Европи. Учинили смо све, играчи су дали свој максими да направе прави резултат, али сплет несрећних околности нас је довео до тога да смо утакмицу изгубили. Имали смо четири-пет правих шанси које нисмо искористили, то се у Европи не прашта. Да смо дали један или два гола из тих шанси данас бисмо причали другачије", рекао је Друловић новинарима у Спортском центру Телеоптик.

Фудбалери Партизана елиминисани су у четвртак из Лиге Европа, пошто су у Београду изгубили од Аугсбурга 1:3. Црно-бели су пред утакмицу последњег кола били у веома доброј ситуацији за пролаз у шеснаестину финала и поред бода и победе, одговарао им је чак и пораз од 0:2 или 1:2.

Партизан је до 88. минута губио са 1:2 и имао активан резултат, али је тада Бобадиља постигао гол и одвео свој тим у другу фазу Лиге Европа.

Целокупни Управни одбор је после тог пораза поднео оставку.

"За мене то није дебакл, јесте пораз. Нисмо имали спортске среће. Одиграли смо тактички феноменално прво полувреме, нису створили ниједну шансу за 45 минута... Први њихов гол је много тога дефинисао на психолошком плану што се тиче другог полувремена", рекао је Друловић.

На питање новинара да ли би сада ишта променио у поставци игре за ту утакмицу, Друловић је навео да ништа не би мењао.

"На најбољи начин смо припремили утакмицу. Слично смо играли у Холандији, тада су причали да смо феноменални", казао је тренер Партизана.

"Хтео сам да уведем Салета..."

Друловић на утакмици против Аугсбурга није извршио трећу измену и није увео у игру капитена Сашу Илића. Новинаре је занимало због чега је тако одлучио.

"Имао сам идеју да Салета уведем, али кад смо остали без Андрије Живковића (због црвеног картона) мислио сам да је боље решење било да Стефан Бабовић остане. Мало пре гола сам мислио да направим измену, примили смо гол и није било потребе за тим", казао је Бабовић.

Друловић се није сагласио са констатацијом новинара да је екипа била нервозна.

"Нисам приметио да је екипа била нервозна. Старт Николе Нинковића је норамалан старт у фудбалу. Никола је хтео да узме лопту, направио је фаул, добио жути картон због тога. По мом мишљењу, то нормалан старт", рекао је Друловић.

Друловић је навео и да нико из управе клуба његов останак на клупи није условио проласком у нокаут фазу Лиге Европе.

Он је, такође, истакао и да се не обазире на медијске спекулације да ће врло брзо напустити Партизан, односно да ће екипу водити само на утакмицама против Рада и Борца.

"Ја сам фокусиран на свој део посла. Себе сматрам врхунским професионалцем, не обазирем се на те ствари. Желимо да победимо обе утакмице до краја. Имаћемо времена да причамо о неким стварима. Партизан је бољи него што је био, игра боље него што је играо када сам дошао", рекао је Друловић.

Прву од две преостале утакмице до краја јесењег дела шампионата Партизан игра у недељу против Рада на Бањици.

"Играмо против Рада у којем са ја некад играо. Сигурно да њихова позиција на табели не одражава њихов квалитет. Чека нас тешка и захтевна утакмица, где морамо да учинимо све да победимо и освојимо три бода".

Тренер црно-белих је навео да неће моћи да рачуна на Умаруа Абубакара и Стефана Бабовића због повреда колена, односно задње ложе.

"Имамо неколико играча који су повређени. Имамо проблема са Абубакаром, који вероватно неће моћи да игра, има проблем с коленом. Бабовић такодје има проблема с повредом. Тешко да ћемо моћи да рачунамо на њих двојицу сутра. Видећемо каква је ситуација са Марком Јевтовићем", рекао је Друловић.

Црно-бели су четврти на табели са 32 бода, имају чак 24 бода мање од првопласиране Црвене звезде, док је Рад на 15. позицији са 15 освојених бодова.

Утакмица 21. кола Супер лиге Србије измедју Партизана и Рада игра се у недељу у 13.00.

Коментари / 0

Оставите коментар