Федерер: Надам се да ће Новаку пасти самопоуздање!

Роџер Федерер каже да је увек имао тренере различитих генерација и да се радује сарадњи са Иваном Љубичићем.

Тенис 13.12.2015 | 16:20
Федерер: Надам се да ће Новаку пасти самопоуздање!

“Познајем га веома дуго, он је изузетно фин момак, а сада ћу први пут у тиму имати некога ко је играо против много тенисера са којима се ја и даље сусрећем. Увек сам радио са тренерима различитих генерација и биће узбудљиво чути шта он има да каже“, рекао је Федерер.

“Такође, и у смислу мотивације, увек је добро чути нови глас и веома сам срећан што је он у мом тиму – једва чекам да он дође у Дубаи и да почнемо да тренирамо заједно. Наравно, у међувремену је Северин Лути и даље мој главни тренер“, додао је 34-годишњи Швајцарац у интервјуу за Спорт360.

У последње две сезоне са Лутијем и Стефаном Едбергом Федерер је освојио 11 титула и играо је у три Грен слем финала. Роџер каже да ће остати на вези са Едбергом и додаје:

“Северин и ја знамо доста и питање код новог тренера јесте – шта ја тачно тражим? Онда то разложиш и видиш да није баш милион људи погодно за тај посао. Он мора да се прилагоди мом тиму јер је он изузетно чврст – мој физиотерапеут, кондициони тренер, агент, жена и деца, све је то чврсто. Такође, тој особни потребно је да има слободу у раду и да може да каже оно што мисли. Такође, донекле треба да буде породични човек и да разуме мој свет и мој живот – зато мислим да су и Стефан и Пол Анакон и скоро сви са којима сам радио имали децу. Није то приоритет, али јесте важан аспект који људи заборављају – имам четворо деце и екстремно сам заузет“.

Потом је Роџер наставио да објашњава зашто је Љубичић идеално решење.

“Он има искуство на Туру и као играч и као тренер – жели да побеђује и да ме учини бољим играчем, а и поверење је веома важно“.

Федерер ће на почетку 2016. године бранити трофеј у Бризбејну, а онда иде у Мелбурн, где је прошле године испао од Андреаса Сепија у трећем колу. Он каже да му је приоритет у следећој сезони да стигне Новака Ђоковића.

“Година 2015. била је скоро одлична, једини проблем био је што је Новака екстремно тешко победити, нарочито у великим мечевима. Има самопоуздање до неба и надамо се да ће оно једног дана поново пасти, надам се што раније. Сви радимо вредно како бисмо га стигли, и ја радим вредно за то и како бих постао најбољи играч што могу да будем. Задовољан сам сезоном, иако нисам узео Грен слем трофеј“, каже Федерер и додаје:

“Новак је донекле избрисао све своје слабости – игра свакога дана са много енергије и много се жртвује, није лако то постићи. Зато мислим да ће бити веома добар следеће године, али тешко је поновити сезону какву је сада имао. Људи ће очекивати да поново освоји све следеће године и на њему ће бити додатни притисак. Он је фаворит, али то некада може и да утиче“.

Коментари / 0

Оставите коментар