Либан: Ослобођен Гадафијев син Ханибал

Ханибал Гадафи, бизнисмен и син покојног диктатора Моамера Гадафија, кога су у Либану у петак отели екстремисти, ослобођен је, наводе безбедносни извори.

Свијет 12.12.2015 | 07:19
Либан: Ослобођен Гадафијев син Ханибал

Либанска полиција ослободила је Гадафија и испитаће га, навео је један извор за АФП, не прецизирајући где је он ослобођен.

Други извор је рекао да је Гадафија отела оружана група у региону Бека док је путовао из Сирије, као и да је он ослобођен у истом региону.

Раније је АП јавио да су га отели екстремисти који траже информације о судбини шиитског верског вође који је у Либији нестао пре више деценија, навели су безбедносни извори и локалне тв станице.

Они су објавили и видео снимак Ханибала Гадафија на локалној тв станици Ал Џадид, на којем он позива све који имају информације о имаму Муси ал Садру да се јаве, преноси АП.

На снимку се види да је Гадафи претучен и са модрицама, али он каже да је "добро, срећно и опуштено".

Ал Садр је нестао 1978, а његов нестанак је дуго био спорно питање у Либану, подсећа АП.

Његова породица верује да би он још могао бити жив у неком либијском затвору, иако већина Либанаца верује да је мртав.

Претходно је АФП јавио да је Гадафија, који је боравио у ЛИбану, киднаповала једна оружана група.

Раскошан стил живота покојног либијског вође Моамера Гадафија и његове породице изазвао је гнев у Либији који је довео до протеста, током којих је касније свргнут с власти и брутално убијен, подсећа АФП.

Ханибал, рођен 1975. био је међу члановима породице, укључујући Гадафијеву супругу Сафију, сина Мохамеда и ћерку Аишу, који су побегли у суседни Алжир након пада Триполија 2011.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тамо далеко

12.12.2015 07:29

Са Хесбулахом се не игра.Пробали су га отети али су га пре вратили него су стигли до скровиста...Тамо Хесбулах ведри и облаци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Француз

12.12.2015 09:02

Засто "син диктатора " ?

ОДГОВОРИТЕ