Жреб за ЛЕ: Људи моји, ко је све могао у Хумску на прољеће...!

Да је прошао Партизан би био неповлашћен и могао би да се састане са неколико великана, али и са екипама с којима "може да се игра"!

Фудбал 13.12.2015 | 09:20
Жреб за ЛЕ: Људи моји, ко је све могао у Хумску на прољеће...!

Партизан је заиста на трагичан начин елиминисан из Европе, примивши гол у 89. минуту меча са Аугзбургом, а када навијачи црно-белих виде ко би, да су прошли, били потенцијални ривали њихових миљеника, односно какве би све фудбалске величине могле дођу у Хумску на пролеће, жал ће бити још већи.

После вечерашњих утакмица последњег кола у Лиги Европе познати су сви учесници 1/16 финала. Ту су 24 тима која су гроз групну фазу ЛЕ обезбедила пласман даље, односно осам трећепласираних екипа из Лиге шампиона.

УЕФА је 32 клуба поделила у два шешира уочи жреба који је на програму у понедељак од 13.00 сати. Повлашћени су победници група из Лиге Европе, односно четири најбоља трећепласирана тима из ЛШ, док су у слабијем шеширу 12 другопласираних из ЛЕ и преостале екипе из ЛШ.

Летимичан поглед на јачу групу вероватно озбиљно депримира све у Партизану. Црно-бели би на жребу били у слабијој, као други из своје групе, што значи да су у Београд могли да дођу гиганти попут Манчестер Јунајтеда или Ливерпула, затим Тотенхем, Лацио, Шалке, Наполи, Порто... Такође, било је ту у састава са којима би сигурно могло да се игра, као шти рецимо Молде, или Брага, Рапид, Локомотива, па зашто не и тај Базел. Али то су сада само пусти снови.

Било како било, Србија више нема представника у Лиги Европе, али и поред тога свакако да ће у 1/16 финала бити веома занимљиво. Могло би да дође до неких озбиљних окршаја, од којих би свакако најзанимљивији био Ливерпул - Дортмунд. Погледајте ко је све обезбедио пласман даље и како ће клубови бити подељени на жребу...

ПОВЛАШЋЕНИ

Порто
Олимпијакос
Манчестер Јунајтед
Бајер Леверкузен
Наполи
Лацио
Базел
Билбао
Молде
Ливерпул
Краснодар
Рапид Беч
Брага
Шалке
Тотенхем
Локомотива Москва

НЕПОВЛАШЋЕНИ

Севиља
Валенсија
Галатасарај
Шахтјор
Сент Етјен
Марсељ
Виљареал
Мидтјиланд
Дортмунд
Сион
Фенербахче
Аугзбург
Спарта Праг
Андерлехт
Фјорентина
Спортинг Лисабон

Коментари / 0

Оставите коментар