"Змајеви" на Кирин купу у Јапану!

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине играће на Кирин купу у Јапану почетком јуна 2016. године, договорили су челници Фудбалског савеза Босне и Херцеговине са организаторима престижног турнира.

Фудбал 12.12.2015 | 21:20
"Змајеви" на Кирин купу у Јапану!

Званични уговор о одласку националног бх. тима у Јапан биће потписан у наредним данима, али је учешће изабраника селектора Мехмеда Баждаревића на турниру готова ствар.

Поред БиХ за сада је познато да ће на Кирин купу играти домаћин Јапан, док су организатори у преговорима са још двије селекције. Утакмице ће се играти по куп систему 3. и 7. јуна, што значи да ће Един Џеко и друштво имати још двије провјере пред старт квалификација за Свјетско првенство "Русија 2018“, које ће отворити домаћом утакмицом против Естоније 6. септембра 2016.

Занимљиво, укидањем ФИФА термина за пријатељске утакмица у Јапану ће бити два задња теста за БиХ уочи старта квалификација у Групи Х, гдје ће осим са Естонијом, играти и против Белгије, Грчке и Кипра.

Као што је од раније познато ФС БиХ већ има потписан уговор на основу којег ће „А“ репрезентација у пријатељском мечу 29. марта 2016. године у Цириху бити гост Швајцарске. Стручни штаб у договору са челницима Савеза разматра и понуду пристиглу од репрезентације Луксембурга, која на свом терену са БиХ жели одмјерити снаге 25. или 26. марта. У истом периоду против "змајева“ жељели су играти и Македонци и Црногорци, али су њихове понуде за мартовски термин одбијене.

Дакле, до сада извјесно је да ће фудбалска репрезентација БиХ у 2016. години одиграти најмање седам утакмица. То су: Швајцарска - БиХ (пријатељски меч, 29. марта), Кирини куп Јапан (тест сусрети, 3. и 7. јуна), БиХ - Естонија (квалификације за СП, 6. септембар), Белгија - БиХ (квалификације за СП, 7. октобар), БиХ - Кипар (квалификације за СП, 10. октобар) и Грчка - БиХ (квалификације за СП, 13. новембар).

Коментари / 0

Оставите коментар