Марковић открио адуте за наставак квалификација!

У односу на прва два квалифкациона меча, у којима је БиХ савладала Словачку и ремизирала са Литванијом, селектор није пуно мијењао. Уврстио је тек једно ново име.

Остали спортови 12.12.2015 | 16:20
Марковић открио адуте за наставак квалификација!

Селектор рукометне репрезентације БиХ Драган Марковић објаво је списак играча на које ће рачунати у наставку квалификација за Свјетско првенство 2017. године у Француској.

У преостала четири кола групе 1, која ће се играти у јануару наредне године, Марковић рачуна на 18 рукометаша, док се на резервном списку налази њих десет.

У односу на прва два квалификациона меча у којима је БиХ савладала Словачку (29:25) и ремизирала са Литванијом (27:27), селектор није пуно мијењао. Уврстио је тек једно ново име међу играче који ће доћи на окупљање 2. јануара у Мостару. Ријеч је о Гафару Хаџиомеровићу, пивоту мађарског Чурга.

До краја квалификације пред бх. рукометашима су два дуела са Косовом у Приштини 6. јануара и у Тузли три дана касније. Потом слиједи гостовање Словачкој 13. јануара и на крају домаћи сусрет са Литванијом 16. дана првог мјесеца у години. Ако желе освојити прво мјесто у групи које води у бараж, изабраници Марковића пије свега морају славити у два меча са Косовом, а онда или са Словачком или са Литванијом наставити битку за прву позицију.

"Опет имамо одређених проблема са играчима. Овога пута је упитан Владимир Врањеш који има повреду ноге, па сам због тога на списак по први пут уврстио Хаџиомеровића. Никада нисам много мијењао свој избор играча, па је тако и овога пута. Нисам звао Фарука Вражалића и Небојшу Граховца који су прошли пут затражили да их поштедим како би се устабилили у клубу. Нећу их ни овога пута реметити, нека се боре за своје мјесто у клубу", помало иронично изјавио је селектор Марковић.

Проблем за стручни штаб и репрезентативце представља чињеница да ће за припреме имати свега неколико дана прије дуела са Косовом. Окупиће се 2. јануара, а већ дан касније кренути за Бар, гдје ће 4. јануара одиграти пријатељску утакмицу са Црном Гором.

"Нисмо успјели да се изборимо за дуже припреме за овај циклус. Лоша финансијска ситуација у Рукометном савезу БиХ није нам савезник, али шта да се ради. Нећемо се вадити на то. Окупићемо се и припремити најбоље што можемо. Одиграћемо и пријатељску утакмицу са Црном Гором како би им узвратили за услуге које су они нама чинили у ранијем периоду. Ништа нам не иде на руку, јер ћемо пред утакмицу имати свега један тренинг, али понављам, нећемо се жалити. Косово ћемо добро анализирати, јер данас никога не смијете потцијенити. Наравно, очекујем двије побједе против њих, а онда ћемо размишљати о Словачкој и Литванији", казао је за Марковић.

Након прва два кола у групи 1 квалификација за СП у Француској 2017. године Литванија и БиХ су на врху табеле са по три бода. Слиједи их Словачка са два, док је Косово на посљедњем мјесту без бодова.

СПИСАК
Голмани: Марио Блажевић (ЦСМ Букурешт, Румунија), Бењамин Бурић (Горење, Словенија); лијева крила: Ален Овчина (Вогошћа), Хариз Бегић (Борац М:тел); десна крила: Анес Бечић (Вогошћа), Мухамед Зулфић (Динамо Букурешт, Румунија); лијеви бекови: Никола Прце (Азоти, Пољска), Иван Милас (Гвардија, Пољска), Мирсад Терзић (Веспрем, Мађарска); средњи бекови: Иван Карачић (Баја Маре, Румунија), Јосип Перић (Катар СЦ, Катар), Марко Тарабоцхиа (Висла Плоцк, Пољска); десни бекови: Дејан Малиновић (Кретеј, Француска), Коста Савић (Селестат, Француска), Марко Панић (Шамбери, Француска); пивоти: Сењамин Бурић (Горење, Словенија), Владимир Врањеш (Пик Сегед, Мађарска) и Гафар Хаџиомеровић (Чурго, Мађарска).

РЕЗЕРВЕ
Резерве: Дамир Ефендић (Борац М:тел), Адам Савић (Го Фит, Шпанија), Арман Беширевић (Приједор), Мирко Микић (Борац М:тел), Стефан Јанковић (Борац М:тел), Владан Лончар (Пик Сегед, Мађарска), Тарик Вранац (Балмазујварош, Мађарска), Емир Рахимић (Босна Сарајево), Јосип Ереш (Извиђач) и Дамир Халилковић (Нексе, Хрватска).

Коментари / 0

Оставите коментар