Божовић: Морамо да оборимо рекорд!

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да се нада да ће његов тим победити Радник у Суперлиги.

Фудбал 12.12.2015 | 08:40
Божовић: Морамо да оборимо рекорд!

Божовић жели да акутелни састав новим рекордом остане записан у историји клуба са 18 победа у низу у једној сезони.

’Црвено-белима’ је потребан тријумф како би надмашили рекорд из 2001. године када је под вођством Славољуба Муслина остварено 17 победа заредом.

"Имамо прилику да оборимо рекорд и уђемо у историју клуба. Када смо већ дошли до ове ситуције морали бисмо то да урадимо. Ако будемо играли као до сада резултат неће изостати. Не смемо да их потценимо, а кога змија уједе и гуштера се плаши. Можемо да останемо упамћени", рекао је Божовић на конференцији за медије уочи меча.

Успешан низ садашње генерације траје још од трећег кола и ремија против Радничког из Ниша на свом терену.

"Можда нас је та утакмица све спојила. Веома сам поносан на играче и њихов учинак. Имам на располагању скоро 30 фудбалера, а само 11 сме да игра. Сви су као један. Овај тим би могао да игра и без тренера јер има толико искусних и добрих играча", рекао је црногорски тренер и додао да се од повреде опоравио Александар Катаи.

Божовић је поручио да је екипи на неки начин добро дошао убедљив пораз од Борца (5:1) у Купу.

"Не бих желео да умањим победу Борца, али мислим да смо драстично оштећени. Без обзира на то нисмо смели да будемо нокаутирани. Тај нокаут нас је вратио на колосек јер смо били уљуљакни, можда смо утонули у сан. Сви смо заспали, али смо се пробудили", рекао је Божовић.

Он је додао да још увек није добио казну због инцидента на мечу са Борцем када после црвеног картона неколико минута није желео да напусти терен.

"Казна би била заслужена. Не знам да ли ћу седети на клупи против Радника, али за сада нисам добио ниједан папир", закључио је он.

Везни играч Мичел Доналд нада се да ће екипа ући у клупску историју.

"Меч ће бити тежак, неопходно је добијемо што више дуела на средини терена. Надам се да ћемо победити и да ћемо исписати историју", поручио је Доналд.

Утакмица између Црвене звезде и Радника на програму је у суботу од 18 сати на стадиону Рајко Митић.

Коментари / 0

Оставите коментар