Свака сила која пријети Русији биће уништена!

Председник Русије Владимир Путин обратио се данас на годишњем проширеном колегијуму Министарства одбране своје земље. У првом плану била је тема интервенција руске војске у Сирији и борба против Исламске државе.

Свијет 11.12.2015 | 22:52
Свака сила која пријети Русији биће уништена!

Владимир Путин је рекао да су руске војне снаге које ратују у Сирији одлично повезане са службама безбедности у земљи.

"Акције руске војске у Сирији синхронизоване су са специјалним службама у Русији. Органи ФСБ откривају бројне терористичке ћелије спавача, укључујући и припаднике Исламске државе ", рекао је Путин.

Руски председник је додао да је интервенција његове земље у Сирији диктирана, односно изазвана.

"Операције наше војске у Сирији директно су диктиране тиме што Исламска држава прети Русији, а не геополитичким интересима и жељама да се испроба ново наоружање, како неки желе да представе", поручио је Путин својим генералима.

Путин је нагласио да акције руске авијације у Сирији заслужују "високу и позитивну оцену", и упозорио на оне који желе да организују провокацију против руске војске у Сирији и изазову "нежељену реакцију".

"Свака сила која прети руској војсци у Сирији биће уништена. Наређујем да се оштро одговори!! ", јасан је био Путин.

Председник Русије је такође истакао да посебна пажња мора бите посвећена јачању ефикасности стратешких нуклеарних снага, као и да је потребно наставити модернизацију армије и флоте.

Реч је потом преузео министар одбране Сергеј Шојгу, који је акценат ставио на опасност од ширења НАТО алијансе.

- Ситуација у свету се заоштрава, а експанзија НАТО алијансе је приметна. Поред Црне Горе, најављује се да ће у тај војни савез ући и Босна и Македонија - истакао је Шојгу.

Он је додао и да се контигент НАТО авиона у последње две године повећао чак осам пута, док су број војника повећао чак 13 пута.

- Око две стотине америчких нуклеарних авионских бомби налази се у Белгији, Холандији, Италији и Немачкој - нагласио је Шогју.

Руски министар одбране осврнуо се на терористе Исламске државе, за које је рекао да само у Сирији броје око 60 хиљада, те да постоји реална претња од њиховог ширења у централну Азију.

"Терористи Исламске државе контролишу чак 70 посто територије Сирије", нагласио је Сергеј Шојгу.

Он је такође истакао веома битну улогу дронова у извођењу борбених акција у Сирији.

"Наше ратно искуство у Сирији показало је да су беспилотне летелице незаменљиве када је у питању извођење борбених акција. Русија тренутно располаже са 1.720 летелица ове врсте",  рекао је министар одбране.

Шојгу је затим прешао на тему руских напада на положаје Исламске државе у Сирији.

"Руска авијација у Сирији извела је укупно око четири хиљаде борбених налета на осам хиљада објеката под контролом терориста. Оружане снаге Русије превезле су 214 хиљада тона различите врсте терета потребног за извођење операција Војно-космичких снага у Сирији. Такође, обновљена је и фабрика за ремонт тенкова у Хомсу", рекао је Шојгу.

Он је додао да Русија у војној сфери сарађује са 80 земаља, а да приоритет имају државе ОДКБ (Организација з аколективну безбедност и сарадњу) и савезничке земље.

"Русија испуњава све обавезе у сфери контроле над наоружањем. Више од 95 процената наших лансирних нуклеарних система налази се у сталној борбеној готовости",  рекао је Шојгу.

Министар одбране за крај је додао и да Русија у 2016. години планира да појача активности у западном, југозападном и арктичком правцу. Шојгу је рекао и да су Војно-космичке снаге Русије добиле појачање у виду више од 200 нових и модернизованих врста авионске технике и флоте.

(Блиц)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

хахахаааа

11.12.2015 11:39

Трт Милокјка, ни Турцима нисте смјели ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хх

11.12.2015 11:40

А ја мислио да га је Асад позвао ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

11.12.2015 11:50

Шта друго реци него супља прича ,или бајка за дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

11.12.2015 12:30

Сматрас Мирза(Мики)???

Name

когде

11.12.2015 11:51

Турци бивају сваки дан слабији на свим пољима И не смију да зуцну . Турске неце бити!! Врацени ће бити у пустињу одакле су досли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ:когде

11.12.2015 12:40

Значи,враћаш се у пустињу ?!

Name

зумба

11.12.2015 12:18

А ста казе предсједник"Исламске дрзаве" и њена Влада? Зна ли неко ко су они?Циј,терористицка група и одмах призната као дрзава,сваста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

11.12.2015 12:30

Ено вам Исила вец у Триполију...Поцели резати главе и тамо. 70% дрзе територије Сирије...На КОГА ви бацате бомбе ако се ови сире све висе??...

ОДГОВОРИТЕ
Name

јх

11.12.2015 12:35

Свет је полудео.Мора се од некле почети.Ко зна где све ово може стићи ?

Name

мрсиц

11.12.2015 13:08

По тој логици вази и обратно.Свакој сили којој пријети Русија настојаце да унисти Русију.Бас ме интересује колико це дуго да ово све издрзи Русија.Опет су насјели и све це их ово опет вратити неколико десетина година уназад.Русија се треба угледати на Кину а не на САД.Ја би волио боље да наси народи могу ици на рад у Русију него на запад.На то цемо вјероватно морати дуго цекати а мозда и никада неце доци до тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

11.12.2015 16:22

Јеси ли се можда питао зашто је оваква реакција Русије? И Кина ће умјешати и то брзо, таква је ситуација.Не смијеш душмана пустити у кућу да ти празни фрижидер. А за овога хахаха видјећемо колико су сада Турци кур**вити. Нешто су престали улазити у сиријски ваздушни простор а даље ћемо видјети...

Name

ре ВРС РВИ

12.12.2015 10:57

Не само у сиријски него и у грцки ваздусни простор.

Name

Yуго

11.12.2015 14:56

НЕМА ОВДЈЕ ПОБЈЕДНИКА,само гине обичан народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејан

08.08.2016 03:51

Мислим да це русија отоворити неутронским бомбама нове генерације оне иду преко 40 маха АКО РУСИ ПОСТАВЕ У КОЗМОС ОВЕ РАКЕТЕ НЕМА САНСЕ ДА ОДГОВОРИ УОПСТЕ НАТО ЗА МАЊЕ ОД 0,1 СЕКУНДЕ НАД ЕВРОПОМ И АМЕРИКОМ ИХ УНСИТИЛ ИСВЕ ВОЈНЕ ОБЈЕКТЕ И ДУБОКО У ЗЕМЉИ 900 М.

ОДГОВОРИТЕ