У удесу убио пјевача, осуђен на кућни затвор

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на годину дана кућног затвора Ђорђа Ранчића (81) јер је изазвао саобраћајну несрећу у којој су у јуну 2011. године страдали певач "Гранда" Дарко Радовановић (36) и његов кум и менаџер Александар Милошевић (41).

Србија 11.12.2015 | 11:32
У удесу убио пјевача, осуђен на кућни затвор

Том одлуком потврђена је првостепена пресуда Трећег основног суда у Београду којом је Ранчић осуђен због кривичног дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Њему је правоснажно изречена и забрана управљања моторним возилом "Б" категорије од пет година, објављено је на сајту Апелационог суда.

Ранчић је осуђен јер се, како се наводи у пресуди, није придржавао саобрацајних прописа, па је тако угрозио јавни саобраћај и довео у опасност живот људи, будући да возило у кретању није држао што ближе десној ивици коловоза и на толикој удаљености од ње, да с обзиром на брзину кретања и услове саобраћаја не угрожава друге учеснике у саобраћају и не излаже себе опасности.

До несреће је дошло у тренутку када је Ранчић, возећи "мерцедес" караван око два километра после Остружничког моста кренуо у претицање шлепера, ушавши у траку којом су се такође у мерцедесу кретали Милошевић и Радовановић у правцу Остружнице.

Мерцедесом је управљао Милошевић, а на сувозачком месту је седео певач.

Након претицања Ранчић је наставио да се креће истом траком па је дошло до судара, услед којег је тешко повређен док су Милошевић и Радовановић на лицу места изгубили живот од задобијених повреда.

По налажењу Апелационог суда првостепени суд је правилно ценио све околности које су од значаја да кривицна санкција буде правилно одабрана и њена висина правилно одмерена, наводи се у образложењу одлуке.

Од олакшавајућих околности за Мишељића суд је између осталог ценио чињеницу да је поодмакле старосне доби, као и знатан допринос сада покојног Милошевића настанку саобрацајне незгоде, док је као отежавајућу околност имао у виду да је саобрацајној незгоди живот изгубило два лица.

Имајући у виду утврђене олакшавајуће и отежавајуће околности, као и године живота окривљеног, Апелациони суд сматра да ће изречена казна у довољној мери утицати на Ранчића да убудуће не врши оваква и слична кривична дела и да ће се њоме постићи општа сврха кажњавања.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар