Први састанак Савјета за стабилизацију

Предсједавајући Савјета министара БиХ, Денис Звиздић, министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, учествоваће у Бриселу на Првом састанку Савјета за стабилизацију и придруживање између БиХ и ЕУ о теми “Претприступна стратегија у свјетлу извјештаја ЕК за 2015. годину”.

Босна и Херцеговина 11.12.2015 | 08:15
Први састанак Савјета за стабилизацију

 

Делегацију ЕУ предводиће високи представник ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Федерика Могерини и комесар за европску политику сусједства и проширење Јоханес Хан, саопштено је из Савјета министара БиХ. 

Након састанка, у 11.15 часова предвиђена је заједничка конференција за новинаре Звиздића и Могеринијеве.

На Првом састанаку Савјета за стабилизацију и придруживање између БиХ и Европске уније расправљаће се о теми Претприступне стратегије у свјетлу Извјештаја Европске комисије за 2015. годину, билатералним односима у оквиру Споразума о стабилизацији и придруживању, те ће бити размијењена мишљења о актуалним дешавањима у БиХ и на западном Балкану.

Савјет за стабилизацију и придруживање је заједничко тијело Босне и Херцеговине и Европске уније, устројено складно одредбама Споразума о стабилизацији и придруживању БиХ с ЕУ-ом и чине га представници Европске уније заједно с представницима Савјета министара БиХ, а одговорно је за надзор проведбе Споразума о стабилизацији и придруживању.

Коментари / 0

Оставите коментар