ЕЛ - Звезда: Не смијемо да пријетимо Фенеру, али...

Пред тешко гостовање у Истанбулу црвено-бели, који кубуре са саставом тима, обећавају само максимално залагање. Дангубић се враћа после два месеца одсуства.

Кошарка 11.12.2015 | 15:00
ЕЛ - Звезда: Не смијемо да пријетимо Фенеру, али...

Кошаркаше Црвене звезде у петак увече очекује велики изазов у 9. колу Евролиге. Тим Дејана Радоњића, који је у претходне две рунде пред својом публиком добио Реал Мадрид и Химки, гостује Фенербахчеу, екипи која је лако освојила бодове у Београду (74:60).

Тренер Звезде свестан је да их у Истанбулу очекује тежак меч против лидера групе А, екипе која претендује на највиши пласман у Евролиги.

Осим озбиљног ривала Радоњића забрињава и стање у екипи.

"Играмо против екипе која је у првој фази такмичења показала највише и прва изборила пласман у Топ 16 фазу. Свесни смо да се ради о врхунском тиму, наша публика и навијачи су имали прилике да их виде у Београду, где су готово рутински стигли до победе, која је могла да буде изражена и већом разликом. Ипак, окренути смо себи, и оно што је прво, да видимо у ком саставу ћемо играти, јер сада имамо много проблема са прехлађеним играчима. Ипак, без обзира на све, изаћи ћемо максимално мотивисани да одиграмо добар меч против врхунске екипе", рекао је Радоњић уочи поласка екипе у Турску.

Вируси су претходних дана покосили црвено-беле. Бориша Симанић је остао у Београду, док је Маик Цирбес, који такође има проблема са прехладом, отпутовао са екипом у Истанбул, али ће одлука о томе да ли ће заиграти бити донесена уочи почетка меча.

Ипак, охрабрујућа вест је да се после два месеца одсуства због повреде у тим враћа Немања Дангубић.

Марко Симоновић улогу фаворита препушта ривалу, али обећава да ће Звезда одиграти максимално борбено.

"Не можемо, и нисмо баш у ситуацији да претимо Фенербахчеу, нити то може било ко, посебно не у Истанбулу. Идемо тамо да одиграмо максимално ангажовано и да видимо шта можемо да извучемо из те утакмице. Надам се добром мечу, подигли смо форму, посебно у односу на прву утакмицу са њима у Београду, сада смо и комплетнији, па ћемо видети како ће се одвијати ситуација на терену", истакао је искусни играч црвено-белих.

Коментари / 0

Оставите коментар