Италија блокирала продужење санкција

Питање даљих санкција против Русије биће разматрано или на састанку министара иностраних послова ЕУ 14. децембра или у току самита Уније 17-18. децембра.

Свијет 09.12.2015 | 22:35
Италија блокирала продужење санкција

Италија је тражила од ЕУ да се о питању продужења антируских санкција разговара на заседању министара иностраних послова свих 28 земаља Уније.

На тај начин је блокирано аутоматско продужење рока трајања санкција, који истиче 31. децембра, преноси Спутњик.

Формална одлука о продужетку „казнених мера“ за Русију требало је да буде донета на састанку представника чланица Уније до краја ове недеље.

Поступак Италије политички аналитичари у Русији оцењују као гест пријатељства, али и израз незадовољства деловањем ЕУ.

Ипак, овај чин не означава аутоматски укидање санкција, али постоји макар мала вероватночха да Европа дође до закључка да ове мере не доприносе решавању проблема, нити погађају циљеве због којих су донете, наводи Спутњик.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

10.12.2015 03:24

Санкције погађају само оне земље против којих су уведене ако оне економски зависе од својих непријатеља. Да Русија производи довољно хране колико је ЊЕЗИНОМ становништву потребно а не да увози из земаља ЕУ генетски храну санкције би више тада погодиле земље ЕУ него Русију. Овако ће санкције добро доћи Русији да се она окрене себи и својим економским могућностима а не туђим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

10.12.2015 10:30

Што је доста доста је, па чак и када су амери у питању. Неће људи да уништавају сами себе. Иако је Њемачка први заговорник санкција она их никада није стварно поштовала. Неће све чланице ЕУ поштовати санкције ако се опет изгласају. То ће бити више побједа Путина у односу на амере јер се преко ЕУ води главна борба за надмоћ док је блиски исток нешто мање важан.

ОДГОВОРИТЕ