"Бар једно мјесто за АБА у ЕЛ, не причам вам напамет"!

Небојша Човић открио је своја сазнања о актуелним преговорима о најјачем такмичењу.

Кошарка 10.12.2015 | 17:40
"Бар једно мјесто за АБА у ЕЛ, не причам вам напамет"!

Први "Дан Д", који то и није био, за учешће клубова са Јадрана у новој Евролиги, завршен је прошле недеље без конкретних порука са састанка. И даље је отворено питање да ли ће АБА лига имати проходност у ново такмичење, као што није познато ни како ће оно изгледати, док и ФИБА најављује свој пандан Евролиги.

Нова рунда разговора заказана је за 10. децембар у Минхену, а председник Црвене звезде Телеком Небојша Човић изнео је у среду своја сазнања о том питању.

"Видим да се јако пуно спекулише и мислим да ту није ништа готово. То треба да се среди на релацији ФИБА - Евролига. Што се тиче АБА лиге, готово сам сигуран да ће имати минимум једно место у такмичењу, једно у квалификацијама и два места у нижем рангу такмичења, назовимо га Еврокуп. А, може да се деси да имамо и више. Оно што причам не причам напамет, јер Звезда сакупља информације"

"Видећемо какви ће бити формати, јер је за 10. децембар заказан нови састанак, па ћемо видети даље предлоге ФИБА, јер се ипак мора водити рачуна о томе да је у питању кровна организација. Кад је Евролига у питању, сигуран сам за то једно место, а кад је ФИБА у питању, онда су у питању можда и два места", рекао је он.

Човић је подсетио да је овај регион унео три места у Евролигу и да то не би требало сметнути са ума при формирању нових формата.

У осврту на актуелно Звездино учешће у најјачем такмичењу, председник црвено-белих рекао је:

"Видећемо, идемо једну по једну утакмицу. СИтуација у борби за Топ 16 је потпуно отворена. Прво са Фенером у Истанбулу, па са Бајерном у Пиониру, а надамо се да ћемо успети да направимо успех као прошле године. За три године у Евролиги много смо напредовали и научили. Некима је требало много више да ураде што смо ми урадили до треће сезоне", поручио је Човић.

Коментари / 0

Оставите коментар