Јесмо ли данас сви Гораждевац, или нисмо?

Модерније је бити Париз!

Србија 09.12.2015 | 17:31
Јесмо ли данас сви Гораждевац, или нисмо?

Зашто се ћути о злочину у Гораждевцу и како је Србима на Косову и Метохији, пише у свом ауторском тексту Зоран Шапоњић за Искру. Преносимо вам га у целости:

Саша Петровић из Гораждевца и његових петоро чељади, комшинка Милунка Букумирић, Колашинци, Вуксановићи, преживели су у зору пре неколико дана оружани напад Албанаца на њихове куће, на њихову имовину. Рафалима из аутоматских пушака разорен је споменик жртвама НАТО бомбардовања у њиховом селу, шарали су рафали по њиховим домовима, срећом па су Петровићи спавали у собама на другој страни улице.

Сатима већ, од зоре, чекам да се огласи Маја Коцијанчич, Еулекс мисија из Приштине, да се огласе бриселски комесари, да кажу слово макар да то не може тако, да оружани напад "калашњиковима" на куће мирних грађана није у европској традицији – џаба чекање. Ћуте европски комесари, неће они ни слово рећи, а ако коју и прозборе више ће пазити да случајно не увреде своје мезимце Албанце, да их случајно не обесхрабре у покретању сличних акција којих ће, не сумњам, тек бити.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

09.12.2015 16:39

Пуно поздрава браци на Косову И метохији!Ста друго реци него хероји!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

09.12.2015 16:48

НЕМА СЕ ШТА РЕЧИ СВЕ ЈЕ РЕЧЕНО.ТРЕПЧА ЈЕ ОЦИЈЕЊЕНА НА 5 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА КАО НАЈСКУПЉИ ОБЈЕКАТ НА БАЛКАНУ,КАД ГА ГОСПОДА АМЕРИ ИСЦРПЕ ОНДА ЧЕ ОТИЧИ И РЕЧИ МИ САДА ИДЕМО А ВИ РАДИТЕ ШТА ХОЧЕТЕ.А ТРЕПЧА НИЈЕ ЈЕДИНИ ТАКАВ ОБЈЕКАТ!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

херц

09.12.2015 16:52

Није лако бити Србин нигдје а поготово на Косову и Метохиј.Пуно уважавање и свака вам част браћо са Косова.Да смо ми који живимо лагодније и смиреније (прави СРБИ) протјерали би све Албанце -Шиптаре из наших средина па да виде како је то фино.Мислим на начин бојкота свега што је њихово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имагинед социетиес

09.12.2015 17:28

Срби с Косова су демнизовано и то не од Албанаца него од бивсе СФРЈ. Имидз елите која злораби сироте сластицаре, бозадзије, цистаце и све оне послове које су људи с огромним породицама морали радити јер систем није био благонаклон према валиким породицама. Срби су боље зивјели не сто су били Срби него су породице биле мање цак и у руралним дјеловима. Тако да све оно сто су Срби узели здраво за готово тј. да свако зна како и они морају радити није било доступно овим сад сто су цак и 50 година стари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

09.12.2015 17:31

Страдање Срба на Косову дан данас скривају ,омаловазавају и умањују велеиздајници који сједе на високим функцијама у Београду а који су плацени од страних албанских лобија. Такви исти су велеиздајом препустили сиптарима косово,минирали и опструисали напоре војске и полиције да успостави правни поредак на својој територији. Да је тад пар политицара осудјено на смрт,и пар високих официра на 100 година робије сто је инаце казназа велеиздају,данас би Срби на Косову били своји на своме.

ОДГОВОРИТЕ