Терзић потврдио: Грујић иде из Звезде?!

У интервјуу за Вечерње новости, директор црвено-белих наговестио епилог преговора са Ливерпулом, Интером и осталим страним клубовима.

Фудбал 10.12.2015 | 15:20
Терзић потврдио: Грујић иде из Звезде?!

"До Нове године, (Звезди је потребно) 5 милиона евра да би наставила да живи и да остварује зацртане циљеве. А то су очување овог тима, појачаног са бар 2-3 играча у јануару, освајање шампионске титуле и припрема за квалификације за европску елиту", рекао је директор Црвене звезде Звездан Терзић у разговору за "Вечерње новости".

Те речи лако наводе на закључак да ће клуб ове зиме дефинитивно продати Марка Грујића, за новац који се креће око наведене цифре.

"Много је заинтересованих и свима је речено да он пре краја августа не може да иде из Звезде. Ја бих највише волео да Марко остане и наредних пет година, али је ситуација у клубу и српској привреди таква да је одлазак таквог бисера неминовност".

"Звезди је потребан новац да би живела и мора да продаје играче, али сигурно не пре краја квалификација за Лигу шампиона. Нама је она фокус, јер то такмичење доноси 15 милиона евра директних прихода и још 15 милиона индиректних. Или бар Лига Европе".

Изданак Звездине омладинске школе и један од освајача светске титуле у У-20 узрасту ове сезоне игра сјајно и један је од најзаслужнијих за убедљиво вођство црвено-белих на табели. Бодовна разлика у односу на ривале омогућује руководству и размишљање о европским квалификацијама следећег лета.

Проблем Звезде је познат - како преживети до квалификација?

"Зато постоји могућност да се са неким клубом договоримо сада и да сада добијемо потребан новац, а да Грујић иде тек крајем августа. Звезди је потребније сада пет милиона евра, него осам у августу следеће године. А на пролеће нема међународних утакмица које могу да подигну тржишну цену играча. Не смем ни да помислим, не дај боже, да се играч повреди на пролеће", додао је Терзић у разговору за Вечерње новости.

Дакле, још јасније је наговештено да би Грујић могао да у суботу, против Радника, одигра последњи меч за Звезду или бар последњи меч у црвено-белом као формално играч клуба у којем је поникао.

Коментари / 0

Оставите коментар