Фјури се сада терети и за "злочин из мржње"!

Манчестерска полиција саопштила је да је добила пријаву за "злочин из мржње" након изјава светског боксерског шампиона Тајсона Фјурија о хомосексуалности.

Остали спортови 09.12.2015 | 21:40
Фјури се сада терети и за "злочин из мржње"!

Како је наведено, пријава се односи на Фјуријев интервју објављен пре него што је 28. новембра освојио титуле светског шампиона у верзијама WБА, ИБФ, WБО и ИБО, као и наследну титулу, победом над Украјинцем Владимиром Кличком.

Фјури који је католик, рекао је да је једини преостали предуслов "да ђаво дође" легализација педофилије, пошто су абортус и хомосексуалност већ декриминализовани.

Манчестерска полиција је саопштила да "све наводе о злочину из мржње схвата изузетно озбиљно и да ће у догледно време узети изјаву од жртве".

Би-Би-Си (ББЦ) је касно синоћ објавио да је Међународна боксерска федерација (ИБФ) одузела Фјурију шампионски појас јер Британац није желео да бранити титулу против обавезног изазивача.

"Наш изазивач је био Вјачеслав Глазков али уместо тога Фјури је потписао клаузулу о реваншу са Владимиром Кличком", пренео је ББЦ изјаву једног званичника ИБФ.

Фјури је познат по контроверзним изјавама, недавно је рекао да би требало легализовати допинг, како би спорт био "потпуно поштен", као и да је "жени право место у кухињи и на леђима". Он је имао и сексистичке коментаре на рачун Британске атлетичарке Џесике Енис-Хил.

Више од 10.000 људи потписало је петицију да се Фјури уклони са листе од 12 кандидата за Спортску личност године у избору ББЦ, али је тај предлог одбијен.

"Хајде да не покушавају да од мене направе злу особу и кажу да мрзим гејеве, пошто ја не мрзим никога", рекао је Фјури у понедељак за ББЦ.

Коментари / 0

Оставите коментар