ЛЕ - Шапоњић најављује драму у Хумској!

Обожавам кад је напето, даћу гол у последњих десет минута! „Мој сан је да после играчке каријере остварим нешто велико за Партизан и као тренер“, додаје Љубинко Друловић.

Фудбал 09.12.2015 | 22:45
ЛЕ - Шапоњић најављује драму у Хумској!

Андрија Живковић је у Алкмару у 90. Мирослав Радовић у Дњепропетровску стрелом у 87. Слађан Шћеповић у Глазгову 1983. у 90+3. И Горан Милојевић исте године, само нешто раније, у 87, за пролаз против Гронингена у Београду.

То би било све што се тиче Партизанових голова у последњих пет минута утакмица европских купова. Утакмица које нешто значе, одлучују, односно погодака који имају исту такву вредност. На ту кратку листу црно-белих јунака волео би да се допише - Иван Шапоњић.

Млади центарфор пред дуел са Аугзбургом у Лиги Европе истиче да би хтео да управо он буде човек одлуке и то не „на време“ него кад време истиче.
„Много волим напете утакмице. Поготово пред крај, од 80. минута. Обожавам. Имам предобар осећај да ћу дати гол кад је тако. Надам се да ћемо ову велику шансу искористити и да ћемо после меча славити, уживати у успеху“, истакао је Шапоњић у разговору за ТВ Партизан, само два дана пред меча који би клубу из Хумске 1 могао да донесе прво европско пролеће после 11 година.

Иако није у првом плану код Љубинка Друловића, као што није био ни код Зорана Милинковића, првак света са Новог Зеланда верује да би могао да понови нешто слично са летошњег Мундијалита, кад је у осмини финала постигао гол против Мађара вредан продужетака баш у 90. минуту, а против Малија у полуфиналу погодио за победу у 101.
„Сад нам се пружила велика шанса да уђемо у историју. Све је на нама. Играмо у Београду, биће крцат стадион, надамо се озбиљној подршци са трибина, а кад се екипе отворе, као што углавном раде у Европи, играмо лакше и бележимо боље резултате него у Суперлиги, где је тешко пробити бункер“, рекао је Иван Шапоњић.

Његов искуснији колега по месту у тиму, Валери Божинов ће и у четвртак вероватно бити резерва, јер Друловић европске утакмице обично почиње са Абубакаром Оумаруом на позицији централног нападача, међутим, Бугарин каже да је подређен интересима екипе и да ће - ако добије шансу - учинити све да помогне црно-белима.
„Дај Боже да 2016. буде година коју ћемо сви да запамтимо, јер ћемо у њој играти пролеће у Европи. Сви који воле Партиан и желе му добро нека дођу на утакмицу. Надамо се доброј атмосфери. Ја то волим, да нам навијачи буду 12. играч, да заједно направимо нешто велико, да се то памти“, рекао је Божинов, који још чека првенац на међународној сцени.

Баш као што и Партизан чека први гол из пенала на свом терену ове сезоне на јужној страни стадиона. Промашио их је пет, навијачи се питају ко ће да преузме одговорност буде ли судија Паоло Таљавенто показао на белу тачку против Аугзбурга.
„Ако се тај меч буде решавао пеналом нека шутира ко год буде на терену у том тренутку. Ево, нека пуца Филип Кљајић или Живковић Живко, ко год да брани, само да постигне гол и да прођемо“, добро је расположен Божинов.

Позитиван набој тресе чак и шефа струке Љубинка Друловића...
„Кад се поведе прича о емоцијама, увек се сетим сезоне 2003/2004 кад смо елиминисали Њукасл и пласирали се у Лигу шампиона. Прође ме језа кад се о томе прича. Верујем да ћу и сад, као тренер, да направим још један успех са Партизаном. То је мој сан. Да после играчке каријере, остварим опет нешто велико за овај клуб“, шири оптимизам у „Земунелу“ Љубинко Друловић.

Утакмица Партизан - Аугзбург у оквиру шестог кола Групе Л Лиге Европе на програму је у четвртак од 21.05 на стадион у Хумској 1.

Коментари / 0

Оставите коментар