КЦ и Топлана огледало власти у Бањалуци

Градски одбор Српске демократске странке Бањалука позвао је надлежне органе, Тужилаштво и МУП да под хитно пречешљају све уговоре и ставке из материјално-техничког пословања у Универзитетском клиничком центру и ,,Топлани" и проведу истраге, јер постоји реална опасност од наступања несагледивих посљедица по здравље и безбједност грађана.

Република Српска 08.12.2015 | 14:16
КЦ и Топлана огледало власти у Бањалуци

Саопштили су да је ГО Српске демократске странке Бањалука и комплетна бањалучка јавност запрепаштени и огорчени дешавањима у вези са неисправним инсталацијама за ваздух и апаратима за вјештачко дисање на ,,Клиници за дјечије болести Универзитетског клиничког центра.

Изразили су наду да ће ова афера бити завршена без жртава, истичући да је то у овом тренутку најважније.

„Поводом овог случаја СДС Бања Лука упућује следећа питања: Није ли најважнији приоритет у Универзитетском клиничком центру породилиште и одјели за новорођенчад? Како је могуће да се поред мегаломанских инвестиција у Универзитетском клиничком центру занемари одржавање инсталација које су неопходне за рад апарата за дисања на одјелу Интензивне његе Клинике за дјечије болести, која је једина такве врсте у цијелој Републици Срској, чиме су доведени у опасност животи новорођених беба", наводи се у саоштењу .

Из ГО СДС Бањалука подсјећају да је протекла деценија потрошена на празним обећањима СНСД-а да ће рјешити проблем функционисања градске топлане, али је постало очигледно да је стање у овој стратешкој установи постало још теже те да се понавља прича из претходних година о недостатку мазута.

У саоштењу се каже да, иако су градске власти Бања Луке и руководство ,,Топлане" и почетком ове грејне сезоне тврдили да ,,Топлана" спремно дочекује сезону гријања, постало је очигледно да они немају никакав план о обезбеђењу нормалног функционисања ове установе у јеку грејне сезоне.

„Намјештени тендери, нетранспарентне јавне набавке, приватни аранжмани и партијско запошљавање нестручних и некомпетентних кадрова у режији СНСД-а су тако постали врх леденог бријега чије су катастрофалне последице морале кад - тад испливати на површину", каже се у саоштењу.

Саопштење ГО СДС-а Бањалука

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Вукоје

08.12.2015 13:28

Данас је предсједник скупштине Балабан констатовао да има вишка 30% радника у општини. Господине Балабан ви и ваши паертнери сте запошљавали шаком и капом, вријеме је да одете. Не чуди шта се сада дешава са установама у Бањој Луци. Показали сте се, одлазите заувијек из политике!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуле

08.12.2015 13:32

Та Топлана је стварно проблем бањалучана, који су толико понижени да им онај сатрап уби медвједа који је очито одрастао уз људе и без којих и не зна живјети. Али КБЦ Бања Лука је друго. То је центар за читав западни дио РС и већег дијеле источног дијела РС. Сад видимо какви зликовци попут генералног владају том установом. Монструм изађе и каже да је крив компресор ијадни неписмени народ повјерује. Најлакше је владати неписменим народом. А да има образа и он и његови сатрапи и фелдвебели, знали би као што било ко са мало техничког образовања зна, да на компресору имају сепаратори који се мјењају и кад процуре уље из комресорског дијела иде у зрачни систем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

08.12.2015 13:36

СНСД је уништио све што је врједило у Бањалуци и то пропадање ће се се наставити и зато их народ мора најурити. Пуна подршака захтјеву СДС-а да МУП и Тужилаштво уђе Топлану и Клинички да се открије све што се тамо ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Витез

08.12.2015 16:58

Универзал, Чајавец, Јелшинград, Космос, Мљекара, Инцел...од некад индустријског самоодрживог града, до административно презадуженог..."хвала" свима који су учествовали.

Name

Доктор

08.12.2015 13:36

Рацун КЦ Бања лука је поново блокиран од прије 5 дана !!! Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

08.12.2015 13:46

Људи овај Михајловиц је са Бајом годинама дерао топлану и саа не зели да престане него би и даље. Имали краја овом бахацењу. А и овај директор Топлане је једна лопурда какву свијет није видио и зна се да је годинама Гаврановицев цовјек јер га је дрзао у Цистоци, па онда пребацио у Топлану, као и бивсег директора Цистоце Јасминка Богданица којег је Гаврановиц смјестио у Водовод за финансијског директора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

08.12.2015 14:05

Извиницес ти друзе ал то је СДС кадара а не СНСД

Name

Хм

08.12.2015 14:17

Криминалци су у свим партијама и увезани су к'о ... Како која партија долази на власт тако тајкуни мијењају газде и преусмјеравају пиксле.

Name

Марко Поло

08.12.2015 14:44

Има јос добрих процената у руднику Љубија, еј људи па немојте тако..

Name

Све је то мо'е..

08.12.2015 21:58

Е па да се друг Перо надавао рекета као тај Михаиловић ни он не би тако лако 'престао' ни одустао, ритао би се он и те како. И мислио да је све његово.

Name

Подршка

08.12.2015 14:14

БРАВО СДС , САМО СИПА И ТУЗИОЦИ ИЗ ЕВРОПЕ МОГУ ОВО РАСВИЈЕТЛИТИ. УТВРДИТИ КОЛИКО ТОПЛАНА ПЉАЧКА И ТРУЈЕ ГРАДЈАНЕ. СИПА ДОЛАЗИИИИИИ И ПРАВО КОД ГАВРАНОВИЋА И МИЛОВАНОВИЋА. ГАВРАНОВИЋ ВЕЋ ПОЧЕО УНИШТАВАТИ ДОКУМЕНТАЦИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибизла

08.12.2015 14:37

Не би СИПА све стигла да раде 24 сата дневно односно никако не спавају. Читава држава и привредни систем је голи криминал. Ко није био у стању бити члан организованог криминала, није могао ни опстати. Дакле, Савјет Министара би хитно требао на сва звона обзнанити да моли стране факторе за донацију која ће бити употребљена искључиво за удупљавање кадра који ће се борити против организованог криминала. Мислим да неће бити одбијени. Оно што би страни фактор који би дао паре морао тражити од Вијећа Министара је да ће паре добити само ако виде да има завидних резултата.

Name

миш

08.12.2015 14:32

Баја и Михајловиц пљацкају топлане , Михајловиц годинама финанцира СнсД сива еминенција..Цовјек кад види да се Баја оклизне о банану одмах се пресалта у СдС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знам

08.12.2015 14:55

Ово Михајловић по налогу Додика руши Гаврановића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гост

08.12.2015 15:40

Постована господо, Мене то ниста не цуди јер томе је криво само насе сколство и само незнање неспособних луди. Цјели Балкан је тако лосе и накарадно направит такве су нам куце улице установе јер изводјаци радова су аљкави некултурни не науцени и све сто ницему не води. Они се увуку у неку Фирму и само говоре како им је добро ниста се не ради плате нису лосе.Матеијал се увози турски или кинески без икакве контроле и код нас нико није одговоран. Да је срамота свих оних одговорних за насе јадно сколство,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

08.12.2015 15:51

Бања Лука није имала горег градоначелника. Давидовић колико је год радио за себе град је био чист и уредан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

08.12.2015 18:37

И Зградољуб и Гавран су добро умоцили у мазут..

ОДГОВОРИТЕ