Кари: "Најбољи сам" - то ме додатно мотивише!

Бек Голден Стејта Стеф Кари верује да је тренутно најбољи играч света и да тако себе мотивише да игра боље из утакмице у утакмицу.

Кошарка 09.12.2015 | 09:40
Кари: "Најбољи сам" - то ме додатно мотивише!

Актуелни шампион НБА лиге забележио је ове сезоне најбољи почетак у историји лиге, са 22 победе без иједног пораза.

Статистика показује да Вориорси ове сезоне постижу 116 поена из 100 поседа и ако би тако наставили, то би био најбољи напад у историји такмичења.

"Када сам на паркету, дефинитивно верујем да сам најбољи на свету. Не улазим у то зашто сам бољи од овог или оног, али то ми је мотивација за рад", рекао је Кари за најновији број магазина ЕСПН, који излази у уторак.

Плејмејкер Вориорса је на почетку ове сезоне бољи него прошле, а као највећи напредак у својој игри истакао је унутрашњу игру.

"Неко ми је рекао да сам одмах иза Деандреа Џордана по проценту шута из рекета, што је прилично лудо. То значи да је завршавање из рекета вероватно оно у чему сам највише напредовао. То нема баш смисла када се узме у обзир како играм, али то се лепо допуњује са бројем тројки које шутирам", рекао је Кари.

Лидер тима из Калифорније оценио је и да је остатак тима напредовао у односу на прошлу сезону.

"Појединачно, сви су подигли ниво игре. Тимски, то је хемија. Сада смо у другој сезони система тренера (Стива) Кера, што је период за који он каже да се човек навикава на систем потпуно. То се односи не само на звање акција, већ и на принципе, основе у селекцији шута, брзог играња, одбране. Све то нам сада дође природно", рекао је Кари.

Медији су приметили да је најбоља ниска постава Голден Стејта: Кари, Клеј Томпсон, Харисон Барнс, Андре Игудала и Дрејмонд Грин, и коју су назвали "петорка смрти".

"Знам да ће се нешто лепо десити када сам у тој постави. А што се тиче њеног заустављања, могу само да кажем: срећно. Ако покушате да нам одузмете нешто, увек следи одговор, неки други начин да се шутне. Када се суочите са нашом ниском поставом, чека вас дуга ноћ", рекао је Кари.

Постава са ниским играчима се назива "смол бол" (смалл балл), и у њој се свесно жртвују висина, физичка снага и контрола рекета зарад брзине, покретљивости и шутева са полудистанце и дистанце. Голден Стејт је тренутно најбољи представник таквог начина игре.

"Неко може да проба да ископира наш стил 'смол бола', али неће имати људе за то. Не постоји још један Дрејмонд Грин, још један Клеј или Андре. Ако против нас уведете ниску поставу, мислимо да имамо добре шансе да вас победимо", рекао је Кари.

Кари је тренутно први стрелац НБА лиге са просеком од 32,4 поена по мечу уз 5,8 асистенција и 4,9 скокова по утакмици.

Коментари / 0

Оставите коментар