Анализа: Колико још кредита има Михајловић?!

Росонери јалови на свакој другој утакмици...Милан је седми пут у сезони завршио меч без постигнутог гола. Ниједан клуб у Серији А нема такав биланс.

Фудбал 08.12.2015 | 19:20
Анализа: Колико још кредита има Михајловић?!

Колико прошле несеље, расположење у Милану је било на врхунцу. Најубедљивији тријумф у сезони и пуна мрежа Сампдорије су накратко навукли осмехе у Миланелу. Четири постигнута гола су за неке били сигнал да је Михајловићев тим кренуо узлазном путањом и да ће то почетак позитивне серије пред мечеве са аустајдерима попут Кротонеа, Карпија, Вероне, Фрозинонеа и Болоње, уочи гостовања Роми.

Прво је друголигаш Кротоне у куп мечу на Сан Сиру дошао до продужетака и оголио истину да је овај Милан далеко од екипе која ће се нешто питати у актуелној сезони, а онда је дошао нови халадан туш. Непоражен против Милана је остао и скромни Карпи. Росонери су опет били на „нивоу“ из већег дела сезоне. Јалови, немоћни и безидејни. Био је то седми меч у сезони на којем Милан није постигао гол. Што је скоро половина утакмица. Ниједна екипа у италијанском шампионату нема тако лош учинак у офанзиви.

Одсуство квалитета за неки велики резултат Милана је јасна ствар од почетка сезоне. Уосталом, пред Михајловића није ни постављен циљ да се бори за Скудето иако је он после сваке победе покушавао да дигне рејтинг себи и овом тиму. Али од екипе која има неколико квалитетних фудбалера и за чија појачања је издвојено скоро 100.000.000 евра се ипак очекивало више. Макар да већи део сезоне буде конкурентна у борби за треће место.

Милан је против Карпија прву праву шансу створио тек у 75. минуту. Играо је против ривала чији играчи по квалитету више припадају амбијенту Серије Б него елитном рангу италијанског фудбала. Са неколицином италијанских репрезентативаца плус Баком и Адријаном, Милан свакако има тим да буде бољи тим и победи против Карпија. Управо та пасивност и недостатак креативности на терену највише боду очи.

Преиспитује се менталитет Миланове свлачионице, али ту једнаку одговорност сноси и тренер. На удару критика је највеће појачање - Карлос Бака. Колумбијцу је ово био четрвти узастопни меч на којем није постигао гол. Међутим, замера се и Михајловићу на честим променама формација и Бакиног пертнера у нападу што је Колумбијца потпуно дезоријентисало на терену и не личи на ону гол машину из Севиље. Чуди и одлука српског тренера да изврши тек једну измену на утакмици.

За основним циљем Милан сада касни седам бодова и полако губи корак. С обзиром да је тек почетак децембра, Галијани и Берлускони су сигурно свесни у каквој је опасности летошњи пројекат са Михајловићем. Осам гостовања - осам бодова су биланс испод свих очекивања. Баш због тога што Михајловић за разлику од претходника Инзагија и Седорфа није дошао као почетник и клупска легенда са одређеним кредитом у џепу, већ тренер у успону који је најавио и обећао неке ствари које до сада није ни делимично испунио.

Следе Верона на Сан Сиру следеће недеље, па куп гостовање Сампдорији и потом одлазак на ноге Фрозинонеу. Најављује се повратак Балотелија који би могао да буде неопходна шок-тераиија за пасивни тим Росонера. То је вероватно и последња сламка спаса за Михајловића ако жели да дочека Божић на клупи Росонера. Тврдоглави Берлускони неће терпети изговоре за сива издања против Карпија и сличних екипа... Он је уверен да Милан вреди више.

Коментари / 0

Оставите коментар