СП - Бошковић: Јапан и Тунис за осмину финала!

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је да ће екипа дати све од себе да изненади Данску у трећем колу Светског првенсва.

Остали спортови 08.12.2015 | 11:00
СП - Бошковић: Јапан и Тунис за осмину финала!

Он је ипак истакао да су победе у мечевима са Јапаном и Тунисом, које воде даље, реалан циљ.

Србија после прва два дана тунира има један бод у А групи, након што је ремизирала са Црном Гором (28:28) и поражена од Мадјарске (32:26).

"Данас имамо слободан дан који ћемо искористити да се уиграмо за утакмицу са Данском. Посла меча са Црном Гором нисмо успели да се опоравимо, недостајала је свежина. Лоше смо отворили утакмицу и скоро цео меч смо јурили разултат. Девојке су још једном показале карактер и кад губимо шест голова разлике да можемо да се вратимо на два разлике. Морамо да добијемо Јапан и Тунис како бисмо испунили циљ, а то је одлазак у осмину финала", рекао је Бошковић.

Бошковић је додао да је Србија покушати да одигра што квалитетнију утакмицу против Данске.

"Утакмица са Јапаном би требало да нас одведе у осмину финала. Очекујемо пуну халу и добру атмосферу са Данском. Оно што је сад најбитније је да видимо да ли ће се Дијана Радојевић опоравити после повреде коју је задобила на утакмици са Мадјарском. Била на прегледима, добила је јак ударац у пределу бубрега, али закључак је да је у питању само контузија и да нема унутрашњих повреда".

Капитен Србије Биљана Банделиер и даље жали због ремија са Црном Гором.

"Првим мечом смо јако задовољне, жао ми је што нисмо победиле Црну Гору, имале смо шансу. Мадјарице играју јако добро, али мислим да смо ми лоше отвориле утакмицу. Уложицемо максимум са Данском, очекујемо врелу атмосферу и пуну халу. Нама Данска лежи и не би требало да се предајемо, морамо да пробамо да их победимо", рекла је Банделиер.

Њена саиграчица Кристина Лишчевић верује у пласман на Олимпијске игре у Рију.

"Знали смо шта нас чека у прва два меча. Снажан поцетак за који нам је била потребна велика психичка снага јер смо се за ово спремали. Нећемо очајавати због пораза од Мадјарске, него идемо даље. Пут до Олимпијаде нам је јако тежак, али није немогућ. Сви живимо исти сан, тако да верујем да ће се и остварити", закључила је Лишчевић.

Утакмица измедју Данске и Србије игра се у уторак од 20.45.

Коментари / 0

Оставите коментар