Блатера сад истражује и ФБИ!

Одлазећи председник ФИФА Јозеф Блатер налази се под истрагом ФБИ да је учествовао у корупцијском скандалу тешком 100 милиона долара, објавио је Би-Би-Си (ББЦ).

Фудбал 10.12.2015 | 08:00
Блатера сад истражује и ФБИ!

Како се наводи, америчке власти сумњају да је Блатер заташкао случај у којем је компанија за спортски маркетинг ИСЛ исплатила споменути износ бившим челницима ФИФА Жоау Авеланжу и Рикарду Тешеири, како би им за узврат обезбедили маркетиншка и ТВ права утакмица током 90-тих година.

Тешеира је био један од заговорника идеје да се домаћинства првенства света доделе Катару 2022. године, а Би-Би-Си наводи да је додела организације коштала 162 милиона евра.

Блатер је већ због овог случаја одговарао Етичком комитету ФИФА, нагласивши да није упознат са таквим малверзацијама, али ФБИ сумња у његове исказе.

Швајцарац се већ, заједно са првим човеком УЕФА Мишелом Платинијем, налази под суспензијом ФИФА од 90 дана због сумњиве исплате од два милиона швајцарских франака.

Блатер је због корупцијског скандала који потреса ФИФА поднео оставку и најавио одлазак после ванредних избора 26. фебруара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МАРАДОНА

10.12.2015 07:15

РЕКО ЈЕ МАРАДОНА ДАВНО ДА ЈЕ ТО СКУП ЛОПОВА

ОДГОВОРИТЕ