Тајне прелијепе коже корејских љепотица

Жене из Кореје увек изгледају младолико и неговано, а њихова кожа је глатка, затегнута и без бора. Део овог феномена можемо приписати генетици, али за тако добар изглед, још више су важни свакодневни трикови које жене из овог дела света добро знају.

Забава 07.12.2015 | 14:00
Тајне прелијепе коже корејских љепотица

Кожу лица чисте двапут. Чишћење је од виталног значаја за негу коже и већина жена је очисти два пута заредом. Након уклањања шминке на крају дана, прво би требало да извучете бактерије помоћу нежног уља на бази средства за чишћење, које ће хидрирати кожу. „Уље елиминише нечистоће без исушивања коже“, објашњава Шарлот Чо, суоснивач „Сокоглама“. Чишћење треба да се обавља са благом кремом, и не треба трљати, саветује Чо. „Благим кружним покретима учинићете неопходно“. Чишћење укључује и масажу лица.

Кожа показује шта једете. Жене из Кореје воде бригу о свему што уносе у организам. Никада се не преједају и избегавају велике количине пржене и слатке хране, док обожавају воће, поврће, рибу, житарице и уопште све намирнице које су добре за кожу.

Посвећују пажњу производима за негу. Требало би да знамо шта је најбоље за нашу кожу и да посветимо велику пажњу одабиру козметике. Било да је реч о природној козметици или из парфимерије, веома је важно пронаћи најбољу комбинацију брендова и производе који одговарају искључиво вашем типу коже.

Хидратација током целог дана је јако важна. Једна од највећих тајни корејских лепотица - добро хидрирана кожа. Увек при руци имају хидратантну крему, пију много воде и избегавају со.

Избегавају сунце. Ове жене знају да је леп тен и у зрелој доби важнији од преплануле пути. Шешире носе и за шетњу по граду, а на лицу увек имају креме са високим заштитним фактором.

РТС

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈА ВИШЕ ПРЕФЕРИРАМ НИГЕР ТЕН

07.12.2015 14:11

Ово мени више личи на провидну него на прелепу кожу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

09.12.2015 07:14

Мислис, љаксе, лозис се на спонзорусе? Иди у зграду владе или РТРС...имас их тамо колико хоцес...