Вјенчање стресније за јачи пол

Сваки четврти мушкарац тврди да му је планирање венчања много стресније него изабраницама, док су порођај, трудноћа и селидба најстреснији догађаји у животу жена.

Занимљивости 07.12.2015 | 10:00
Вјенчање стресније за јачи пол

Сваки четврти мушкарац тврди да му је планирање венчања много стресније него њиховим изабраницама, док су порођај, трудноћа и селидба најстреснији догађаји у животу жена, показало је једно америчко истраживање. Научници су анкетирали 78 испитаника оба пола и дошли до занимљивих открића.

Тек свака шеста дама своје венчање доживљава као стресан догађај, док четвртина младожења сматра да су венчање и договори око њега најтежа ствар у животу. Сваки четврти припадник јачег пола каже да му планирање венчања пада теже него његовој лепшој половини.

Пријатељи и чланови породице главни су извори стреса, још много пре венчања, а међу захтевне задатке спада одлучивање о томе кога ставити на списак званица, финансирање свадбе и угађање ближњима, посебно свекрвама и таштама. Због тога чак трећина парова, још пре венчања има тешкоћа са спавањем и чешће се свађа. Код других животних промена, попут рођења детета, жене највише брину око порођаја и промена које ће доживети на телу, док мушкарце мучи промена начина живота.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар