Проблем недостатка простора у Хонг Конгу

Хонг Конг се суочава са сталним проблемом недостатка простора. Посебан проблем представља гдје сахранити мртве.

Свијет 06.12.2015 | 17:40
Проблем недостатка простора у Хонг Конгу

Сличан проблем Хонг Конг је имао 1960-их, али су тада власти започеле кампању у којој су позивале грађане да се умјесто за класичну сахрану одлуче за комеморацију.

Кампања је имала изразитог ефекта па се број оних који се одлучују за кремацију повећао за 90 посто.

Но, сада нема простора ни за урне са пепелом. Већина грађана и даље се одлучује да урне с пепелом чува на неком мјесту како би могли посјетити своје мртве, а мањи број се одлучује пепео просути у неки од паркова или на друга мјеста.

Власти сада новом кампањом настоје да ријеше проблем. Покренута је интернет страница на којој чланови породице могу одати пошту најмилијим, а крематорији пепео мртвих онима који желе могу "спаковати" тако да буду прикладни за чување у кући.

Извор: Клиx

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

06.12.2015 17:09

Хонг Конг је сада саставни дио Кине са својом посебном аутономијом и администрацијом па нека му зато за мртве суграђане потребну земљу да Кина. Спаљивање мртваца је обичај стран Православним СРБима и спаљивање мртвих је ГРЕХ по хришћанском вјеровању и иживљавање над мртвим људским тијелом. У Шведској се мртви спаљују и са њима топлана грије да тако сви живи имају користи од свог мртвог суграђанина, а верујем да ће мртви ускоро послужити у технолошки високо развијеним и образованим земљама Запада и као материјал за прављење псеће хране а затим и за прављење производа попут паштета које ће јести живи људи!

ОДГОВОРИТЕ