Брега тужио Бебека због хитова

Забрана извођења симфонијских обрада песама "Бијелог дугмета". Жељко може да изводи Горанове нумере без дозволе искључиво у оригиналним аранжманима.

Забава 06.12.2015 | 10:30
Брега тужио Бебека због хитова

Адвокати Горана Бреговића, како сазнају "Новости", уручили су продуценту Томиславу Кашљевићу, организатору турнеје "Жељко Бебек - 40 година са вама" забрану извођења његових дела у симфонијској обради без писане дозволе аутора, како закони у Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини изричито налажу.

Такође, уручен му је и одштетни захтев за два одржана концерта у Загребу и Београду, почетком новембра. Наиме, Бебек може да изводи Бреговићеве песме без посебног одобрења некадашњег шефа "Бијелог дугмета", искључиво у оригиналним аранжманима. Новац који добију на име одштете, Бреговићеви адвокати уплатиће у добротворне сврхе.

Подсећамо, први певач "Дугмића" намеравао је да јубилеј обележи концертима у Загребу, Београду, Сарајеву и Љубљани, са симфонијским и тамбурашким оркестром, изводећи највеће хитове свог бившег бенда попут "Селме", "Има нека тајна веза", "Шта би дао да си на мом месту" или "Сањао сам ноћас да те немам".

Прва два су одржана, а концерт у Бебековом родном Сарајеву 27. новембра у дворани "Мирза Делибашић" (некадашња "Скендерија") која прима 15.000 посетилаца, отказан је уз напомену да ће бити одржан накнадно у БКЦ, где стаје тек 800 људи. Како ствари сада стоје, Сарајлије неће видети Бебеков концерт са симфонијским оркестром и тамбурашима ни у "Мирзи Делибашићу" ни у БКЦ.

Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аница

06.12.2015 09:52

Па мозе да пјева на концерту Томпсона,вец је то радио.

ОДГОВОРИТЕ