Заједнички одговор на безбједносне пријетње

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је данас да БиХ жели да на дводневном министарском форуму правосуђа и унутрашњих послова "ЕУ - западни Балкан", који у понедјељак, 7. децембра, почиње у Сарајеву, покаже спремност за заједничко дјеловање, што је главни услов да у борби против безбједносних пријетњи буде побједник.

Босна и Херцеговина 05.12.2015 | 21:50
Заједнички одговор на безбједносне пријетње

Мектић каже да ће овај скуп окупити најзначајније актере у области безбједности и правосуђа из региона и ЕУ.

"Указано нам је велико повјерење чињеницом да смо домаћини оваквог скупа на којем ће се доносити кључне одлуке будућег заједничког дјеловања у борби против тероризма, нелегалних миграција и трговине оружјем, као и правосудном сарадњом, посебно када је ријеч о истрагама и доказивању кривичних дјела тероризма", нагласио је Мектић.

Он је рекао да ће на конференцији, која ће бити центар најважнијих безбједносних и правосудних дешавања у Европи, учествовати 14 надлежних министара из региона и ЕУ, те ресорни комесари из Европске комисије.

"Захваљујући резултатима које је Министарство безбједности БиХ постигло у сузбијању илегалне трговине оружјем, БиХ се наметнула као лидер у овој области и, како сазнајемо, у наредном периоду могла би постати центар из којег би се координисале заједничке активности у региону када је ријеч о борби против ових кривичних дјела и тероризма, посебно у свјетлу посљедњих дешавања у свијету и код нас", навео је Мектић.

Он сматра да је ова активност изузетно важна ако се узме у обзир количина оружја заосталог из претходних ратова у замљама западног Балкана, које је безбједносни проблем за земље региона, али и ЕУ гдје се то оружје кријумчари и користи за извршење најтежих кривичних дјела и тероризма.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Хмммм

05.12.2015 12:54

Не долазе они због твојих резултата,већ зато сто је овдје гнијездо вехабија па људи долазе на извор зла.Због твојих "резултата"заобишли би нас у широком луку,јер ова БиХ није од оснивања ВМ имала дезорјетанисанијег министра,нажалост...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе С.

05.12.2015 12:58

Ти и Станић апсолутно не радите ништа по питању организованог криминалитета у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милојко бабић

05.12.2015 13:02

Мектићу,мисли глобално,али дјелуј локално.Не знам да ли сам у праву,али ми се чини да се главни бос и његова пљачкашка свита из СНСД-а,патриотизмом без патриотизма,удаљавају од санкција.Ништа од скандалозних хапшења,брзог рјешавања афера.Мало дима за наивну публику. Ништа ми није јасно.У,јесте да опозиција изводи незадовољни народ на улице,они иду на ноге криминалцу са хиљаду проневјера. Дају му вјетар у ледја.Са њим и његовом свитом је неподношљиво,не живјети у истој држави,него удисати исти ваздух.Јер он је устајао и мирише на дим цигарета и мирис нафте,мирис трулих јабука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац РС

05.12.2015 14:39

СВАКА ЦАСТ МИЛОЈКО НА КОМЕНТАРУ ТУ СЕ НЕМА СТА НИ ДОДАТ НИ ОДУЗЕТ.

Name

ре

06.12.2015 08:36

Три пута изговорена лаж постаје истина.

Name

Владо Бања Лука

05.12.2015 13:15

Господине Мектићу, ми чекамо... Свака част и подршка за борбу против исламског тероризам и трговине оружјем, али шта је са привредним и финансијским тероризмом!? Бирач, Бобар и Банка Српске, здравство, ИРБ, Боска, Љубија, Сасе, итд, итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хмм

05.12.2015 16:03

Добили паре да цуте нема драги народе. Од Тога ниста сви су они у криминалу заједно

Name

драган

05.12.2015 14:54

"Захваљујући резултатима које је Министарство безбједности БиХ постигло...". Шта је ово,какви резултати. Мектићу, људи ти ходају наоружани дугим цијевима. Пуцају на кога хоће, а Ти причаш о резултатима. По Теби Босна и Херцеговина треба да буде лидер у спречавању трговине наоружањем. То је смијешно. БиХ је једна неспособна организација ( не могу рећи држава) која заостаје у свим безбједносним областима. Све живо је политизовано, а самим тим и импотентно. Нека нам је драги Бог на помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

05.12.2015 18:03

Овај мој имењак пролупао. Какви резултати? Лидери чега? Отупила оштрица нагло, да није у какав камен ударила?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре милојко

05.12.2015 21:10

ти милојко оцито немас појма о цему је ријец а могао би се сврстати у зле људе јер у теби постоји мрзња према онима сто ти неиду наруку ти би хапсио без доказа немас ти појма б....о

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

06.12.2015 08:47

Ко је 11. јула напао Предсједника Владе Републике Србије? Ко је 10.јула пуцао из ватреног оружја у Поточарима, са намјером изазивања нереда и сумљичења Срба?

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар

07.12.2015 07:47

Као прво приоритет слузби у цијој је надлезности безбједност градјана имовине борба против тероризма корупција криминал не раде аман ниста бар резултата у јавности нема дуго оцекивани дир. СИПЕ именован, преузео дузност за сада никакав напредак, а толико се помпезно најављивао избор госп. ПЕРИЦЕ СТАНИЦА криминал и даље цвјета политицари нас краду сваки секунд тендери намјестени ниста од конкретних потеза. Е па драги моји ил немате муда извините на непримјереном рјецнику ил су вас политицари мафијаси и остала багра поткупили уцјенили ил ко це га висе знати. Добили сте прилику да радите народ је гласао за СЗП цека резултате не тразе брасна да могу да нахране породицу да се запосле, ал неце да мозе дуго да потраје овај јаваслук.

ОДГОВОРИТЕ