Џоунс: Никоме у Партизану не пада на памет да се одрекне трофеја!

“Било је пар мечева које смо могли да добијемо, а изгубили смо их. Недостаје нам егзекуција у финишу. Бићемо бољи како сезона одмиче, само да наставимо добро да радимо", рекао је одлични Американац.

Кошарка 06.12.2015 | 13:00
Џоунс: Никоме у Партизану не пада на памет да се одрекне трофеја!

Када је Кевин Џоунс долазио у Партизан мало ко од навијача очекивао је да ће амерички крилни центар тако брзо да се уклопи и постане лидер екипе. Момак из Маунт Вермонта у разговору за наш портал каже да се екипа не одриче трофеја и највиших амбиција, иако ситуација на табели није баш сјајна.

Напротив, сматра да ће, поготово млађи момци у тиму, доста научити из неуспеха, као и да ће Партизан веома брзо почети да наплаћује све поразе.
“Било је пар мечева које смо могли да добијемо, а изгубили смо их. Недостаје нам егзекуција у финишу. Бићемо бољи како сезона одмиче, само да наставимо добро да радимо. Теже је ипак кад изгубиш са већом разликом. То значи да никад ниси ни имао шансу, а кад изгубиш на једну лопту ипак видиш да можеш да се такмичиш са јачим и искуснијим екипама. Са свима смо били егал у досадашњем току сезоне“, рекао је Џоунс за МОЗЗАРТ Спорт.

Последњи у низу пораза „на једну лопту“ Партизан је доживео прошлог викенда у Загребу против Цедевите.
“У Загребу је било теско изгубити онако, на један посед, али добро смо одиграли у гостима. Они су евролигаши, а многи нису очекивали да одиграмо тако добро. Следећи циљ није само да им парирамо, већ да побеђујемо такве екипе“, објаснио је он.

У првих 12 кола Јадранске лиге екипа Партизана забележила је четири победе и осам пораза и налази се веома близу дна табеле.
“Не можемо ништа да обећавамо, али наш циљ и даље је освајање једног од четири места у АБА лиги која воде у плеј-оф. Сад смо у доњем делу табеле и зато је важно да се сконцентришемо да пружимо што боље партије и идемо меч по меч. Такође, недостаје нам једна победа у гостима. Овде играмо добро, али у гостима се мучимо. Ако победимо ту једну утакмицу на страни, имам осећај да ће бити боље за нас. Сада нам је ипак највазније да добијемо ове три утакмице код куће“, анализира Американац.

Партизан у суботу у Јадранској лиги дочекује Олимпију, а после тога у Пионир долазе Металац и Мега Лекс. Џоунс каже да очекује велику подршку навијача који су и га одушевили и у досадашњим мечевима.
“Дошао сам овде пре месец дана, још се навикавам на екипу и систем. Чини ми се да играмо све боље и то се види сваки пут када изађемо на терен. Надам се да ћемо победити следеће три утакмице код куће и да ће нам после тога порасти самопоуздање за наставак сезоне“, казао је он.

Џоунсу не сметају ни очекивања навијача, који навикнути на успехе претходних година и упркос лошој финансијској ситуацији, сматрају да Партизан не сме да одустане од борбе за трофеје.
“То је добар притисак за екипу. Важно је да увек када изађемо на терен желимо да идемо на победу. Наравно да имамо шансе за трофеје у свим такмицењима. Нисмо се предали ни у Јадранској лиги, хоћемо до неког од прва четири места. Знам да је тешко, али и даље имамо амбиције. Поред тога, надам се да ћемо кроз Јадранску лигу доћи до форме које це нам помоћи да будемо још бољи у домаћим такмичењима“, борбеног је духа Партизанов Американац.

Признаје, није превише знао о српској кошарци пре него што му је стигла понуда од клуба из Хумске.
“Агент ми је рекао за интересовање Партизана, а у то време сам имао још неколико понуда. Нисам много знао о историји клуба пре него што сам чуо да ме траже. Онда сам погледао клипове на интернету. Када сам видео колика је традиција клуба и страст навијача, знао сам да је то одлична шанса за мене“, јасан је Џоунс.

У црно-белом дресу дебитовао ни мање, ни више, против Црвене звезде. Иако је Партизан изгубио, Џоунс је одиграо добро и за 17 минута на паркету убацио 12 поена.
“Играо сам на колеџу у сличним атмосферама као на дербију, али ипак ништа од тога не може да се пореди са овом утакмицом. Било је доста полиције у пуној ратној опреми, није било страшно, али је чудно. То не можете да видите на колеџу. Тренер ме је добро спремио за ту утакмицу, играо сам са доста самопоуздања“, рекао је он.

Џоунс наводи да ће му бити потребно још времена да се адаптира на европску кошарку, иако је прошле сезоне провео три месеца у француском Шолеу.
“Теже ми је него Џамару (Вилсону, прим. аут) који годинама игра овде и зна сва правила. Саиграчи и тренер ми доста помажу . Различита правила, три секунде, фаулови... Кораци су ипак највећа разлика. Овде се више игра тимски него у САД. Трудим се да играм најбоље што могу, није ми примарни циљ да постижем поене, већ хоћу и да асистирам играчима. Екипа ми је на првом месту“, наводи Вилсон који је прошле недеље против Цедевите показао да уме да погоди и за три поена.
“Многи нису знали да могу да шутирам тројке, то им је било изненађење. Током средње школе и колеџа сам шутирао тројке. Нека то буде као тајно оружје. Не желим стално да га користим, али некад баш добро додје. У Загребу сам шутнуо две, погодио једну. Није лош проценат (хахаха)“, додао је Џоунс.

Као и већини америчких кошаркаша, циљ му је да се врати у НБА лигу у којој је већ играо у сезони 2012/13 као члан Кливленд Кавалирса.
“Имао сам добро искуство у НБА, прво тренинг камп са Кливлендом, па одлазак у развојну лигу. После пет мечева су ме звали назад и потписао сам до краја сезоне. Научио сам како да будем спреман, једно вече играм са Кавалирсима, а следеће у развојној лиги. Добио сансу да видим и играм са асовима, Кајри Ирвинг, Тристан Томпсон.... Ирвинг је сјајан. Веома је млад и не очекујете да неко тако млад буде овако квалитетан. Играо сам против момака које сам гледао на ТВ-у док сам био клинац. Циљ ми је НБА, али драго ми је што сам добио прилику да заиграм у Европи и стекнем то искуство“, рекао је он.

Џоунс је са Партизаном потписао уговор до краја сезоне, али не искључује могућност наставка сарадње.
“Не знам за нови уговор са Партизаном, ако је то могућност свакако би размислио о томе. Морам да причам са породицом и агентом, а зависиће и од тога да ли има других понуда. Али, свиђа ми се овде, људи су ме супер примили, дефинитивно би размислио о останку у Партизану. Волео бих да заиграм против најбољих екипа у Евролиги, било би сјајно да се то деси следеће сезоне у дресу Партизана“, објаснио је он и додао да му је у детињству Кевин Гарнет био највећи узор, а због њега је и навијао за Бостон Селтиксе.

Говорио је Американац и о саиграчима, а пре свих, истакао је капитена Вању Маринковића који је недавно најавио да му је циљ излазак на НБА драфт следеће сезоне.
“Имамо доста талентованих играча. Вања је један од њих, ако настави да ради добро као и до сада, на тренинзима и утакмицама, дефинитивно може да буде НБа талена. С времена на време баш бљесне и покаже део огромног потенцијала. Наравно, још је млад, али има штофа да оде на драфт“, прогнозира Џоунс.

Он је додао да ће му сада боравак у Београду бити олакшан јер му стиже и девојка, а занимљиво, као једини проблем са којим се суочио од доласка у српску престоницу, навео је паркинг.
“Нисам имао много времена због тренинга, мало шетам кад добијемо слободан дан. Једина ствар која ми смета је проблем са паркингом. Некад ми је лакше да идем пешке... Живим близу Пионира. Понекад се дружимо и ван тренинга, али сви момци станују на различитим странама града. Ипак, на путовањима је добра атмосфера и то ће нам помоћи да играмо још боље у наставку сезоне“, закључио је Џоунс.

Коментари / 0

Оставите коментар