Младом доктору хитно потребна помоћ

Срце тридесетогодишњег научника Милоша Николића ради само са 15 одсто снаге. Ако хитно не сакупи 120.000 евра ускоро би могло и да стане.

Србија 04.12.2015 | 22:45
Младом доктору хитно потребна помоћ

Он је у животу све урадио како треба - након добрих резултата на факултету, уписао је мастер, а потом и докторске студије, све време активно се бавећи кошарком, прво у лесковачком „Борцу“, затим за тим факултета и студентског дома „Карабурма“. Са само 30 година постао је доктор наука на Биолошком факултету и део научног тима у Институту за биолошка истраживања „Синиша Станковић“.

"Осећао сам се сјајно, не пушим, не пијем, водио сам здрав живот, па сам се шокирао када ми је доктор током систематског прегледа рекао да ми ради само 36 процената срца. Забранили су ми све врсте активности, чак и пењање уз степенице. То је за мене био шок, али ни изблиза велик као оно што је уследило. Имао сам једну операцију, пио сам лекове, планирао да се женим, да напокон усрећим мајку", каже кроз смех.

Онда тужнијим гласом додаје да му се у последње време сви планови које направи на крају изјалове.

Само неколико дана након рођендана и одбране докторске дисертације, јавио се лекару јер се осећао лоше.

"Доктор је рекао да прогнозе нису добре и да за његову болест више нема алтернативе, спасиће га само трансплантација срца. Милош има само маму и брата, а они не раде и нема ко да му помогне, а операција је прескупа, кошта 120.000 евра", каже др Марина Соковић, Милошева колегиница с посла.

Зато су колеге организовале акцију прикупљања новца. 

"Прво смо се организовали ми који радимо с њим на одељењу, па се прикључио цео Институт, па и Универзитет, па људи који га знају, а напослетку и они који га не знају. Ипак, успели смо да скупимо само десет одсто потребног новца, а време нам истиче. Милош је у болници, срце му ради само са 15 одсто капацитета, а због тога има и проблема са другим органима. Никада се не зна колико му је времена остало, а новац мора да се уплати болници месец дана пре операције", каже Марина.

Иако престрављен, Милош се нада најбољем.

"Кажу ми да после трансплантације људи живе нов живот и ја сањам дан кад ћу моћи поново да узмем лопту у руке, да се вратим на посао и трчим уз степенице. Дан када ћу моћи нормално да планирам будућност", каже он.

Како помоћи Милошу?

СМС број 8174 за све три мреже (Вип, Теленор и МТС), цена поруке је 100 динара (СРБИЈА)

Отворени су динарски и девизни рачун у Комерцијалној банци на име Милош Николић, у циљу прикупљања новчаних средстава за његово лечење

- динарски рачун: 205-9011006267062-74

- девизни рачун: 9031022192480

Извор: Блиц

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рс

04.12.2015 21:51

Дајте број за Репубику Српску

ОДГОВОРИТЕ