Полиција контролисала "полицију" Боксита

У служби обезбјеђења милићке компаније ,,Боксит,, запослена су два радника више него што је предвиђено, утврдила је контролом Комисија за надзор служби физичког обезбјеђења у јавним предузећима, привредним друштвима и другим правним лицима на подручју Центра јавне безбједности Бијељина.

Република Српска 04.12.2015 | 21:45
Полиција контролисала "полицију" Боксита

Комисија је ово утврдила 1. децембра увидом у списак запослених у служби обезбјеђења надзора и заштите ангажованих по објектима и разматрањем одлуке о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста, саопштено је из ЦЈБ.

Увидом у евиденције ЦЈБ Бијељина и Полицијске станице Милићи констатовано је да су само четири лица овлашћена за послове физичког обезбјеђења, те да се за остале раднике компанија "Боксит" није обраћала милићкој Полицијској станици за вршење провјера.

Утврђено је и да лица која користе пиштоље на мјестима обезбјеђења "Гуњаци" и "Магацин експлозива" нису прошла провјере у складу са чланом 32 Закона о оружју и муницији, те да на мјестима обезбјеђења три лица која врше послове обезбјеђења немају одговарајуће легитимације /једно од њих је било лице које је задуживало ватрено оружје/.

Констатовано је и да просторија у којој је смјештено оружје и муниција не испуњава услове које захтијевају важећи законски и подзаконски прописи.

Комисија је наложила да се у "Бокситу" оружје повјерава само лицима која испуњавају услове предвиђене Законом о оружју и миницији. Комисија је констатовала да је Компанија обавезна да сачини акт о систематизацији са наведеним бројем извршилаца којима ће бити повјерено коришћење оружје и описом њихових послова, као и да се обрати надлежној полицијској станици да утврди да ли те особе испуњавају услове у складу са чланом 10 став 1 Закона о оружју и муницији.

Неопходно је да сви службеници обезбјеђења имају једнообразне легитимације у складу са Правилником о физичком обезбјеђењу лица Компаније "Боксит", а да се за припаднике службе обезбјеђења, који врше послове пратње предсједника Компаније, систематизују одговарајућа радна мјеста, али без ношења ватреног оружја.

Неопходна је просторија за смјештај оружја и муниције која је обезбјеђена од пожара, крађе, приступа неовлаштених лица, сваке друге опасности и злоупотребе.

Комисија је одлучила да је регистровани ловачки карабин потребно одузети с обзиром на то да Компанија може посједовати ловачко оружје само уколико су јој ловишта дата на управљање, односно да набављање и држање оружја у овом случају није у складу са Законом.

Уколико се ове мјере не испоштују биће предузете законом прописане санкције.

Комисију о спровођењу надзора над обављањем послова обезбјеђења властитих служби у јавним предузећима, привредним друштвима и другим правним лицима формирао је начелник ЦЈБ Бијељина, а у наредном периоду биће настављене контроле служби физичког обезбјеђења у правним лицима на подручју у надлежности ЦЈБ Бијељина.

Извор: Инфо БН

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Стоп

04.12.2015 21:18

Крајње је вријеме да се убице Рајка Дукица похапсе заједно са њим, а онда испитати ко је покусао убити Младена Мимица, ко је запалио камион Марку Голица? Ко је прикрио доказе и искљуцио струју кад је претуцен Младен Мимиц? Да ли је Циго од Дукица тад добио 5 хиљада КМ? Гдје је тад био Расо Пантиц а гдје Благоје Војводиц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муп

04.12.2015 21:43

Крајње је време да се ухапси Рајко Дукиц који је опљацкао Боксит тако сто га је нелегално приватизовао. А сада хоце и задрузну земљу да преведе на Боксит и Блентин Милекс. (Бленто му је инаце син Александар Дукиц)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висковиц

04.12.2015 21:49

А сто Висковиц крије да му је Додик рекао да долази због странке и да неце да види Дукица нигдје. И јел Дукиц био на централном митингу СНСД-а и засто није?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милици

04.12.2015 23:52

Земљак, Висковиц ти је као и Лазо. Рајково потрцкало, коме Рајко купује посланицки мандат деценијама. Рајкова златна компензација....

Name

песимиста

04.12.2015 21:51

Само да не буде " Тресла се гора,родио се миш". И да тај миш не поједе доказе против Боксита, Дукића и индустријске полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветерани

04.12.2015 22:17

Зашто је Дукић 01.12.2015,напрасно побјегао са свитом,која га обезбеђује из кафе бара 9,када су ок 08,30 часова,у наведени објекат ушли,Рајан Жуга и Синиша Пантић?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.12.2015 23:12

Био је и Васиљевиц 02.12.2015 у цаффе бару "9" а затим кренуо у Мотел гдје су га полицајци замолили да не улази како не би био проблем. А Дукиц и свита рекосе да не смије доци у Милице

Name

Ре

04.12.2015 23:30

Зато сто су се Јурос и Лојо и цоро заједно са Дукицем уписали од страха

Name

Ветерани

05.12.2015 13:35

Силан је Дукић и његов шеф обезбеђења,"Лојо"али само када су у питању ,жене,дјеца погинулих бораца,инвалиди итд.

Name

Мишо

06.12.2015 00:01

Побјегао је ,зато што је знао да бих са терасе кафе бара"9",летио без падобрана,односно на главу!Ја сам од Дукића преживио тортуру,као и многи људи ,који нису хтјели да мисле као он .Поздрављам ове храбре и одважне момке,бог им дао здавље и срећу.

Name

напомена

04.12.2015 22:42

Захтевати порекло имовине свим криминалцима у Милицима,захтевати како је изврсена приватизација Боксита,пословање предузеца јер Боксит је акционарско друство и није приватно предузеце Дукица као сто неки мисле! Послови за треца лица добијају се без тендера самим тим све на стету малих акционара и то годинама уназад! Како и од цега је Дукицев зет Миладин звани Медјед власник толиког дела акција,како и од цега је Дукицев син Саса власник толиког броја акција!!! За овакве је гинула омладина Милица,Власенице!!! Сјецам се Дукицевих реци кад је рат поцео,МИЛИЦАНИ СВЕ САМ ВАМ КУПИО ЈОС ДА ВАМ КУПИМ И МУД.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се зна

04.12.2015 23:10

Кад је рат поцео ДУКИЦ је постројио рудницку цету и рекао!! Ста хоцете Милицани све сам вам купио јос да вам купим и муд... !! А кад се рат заврсио ДУКИЦ је рекао на радију Милици,како је он био испред тог времена и да његов нико из близе фамилије није уцествовао у рату на ста је он посебно поносан!!! Назалост ово је истина 100!%! Зали бозе због свих недузно настрадалих у рату!!!

Name

реалан

04.12.2015 22:52

Срби кад немају вањског непријатеља надју унутрасњег... Све ово ради 14000 које је по пресуди дузан да уплати Андјелко Васиљевиц ? Дукиц мали, ниставни ал за многе велики... Много гладних уста нахрани кроз Боксит... Ал хајде, дајте другог па да видимо... Сретно Срби и некад у памет !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.12.2015 23:06

Јел му по слицној пресуди дузна и Јелена Симиц коју је болесник давио? Јел му дузан био и Младен Мимиц ције је убиство наруцио? Јел му дузан био Марко Голиц па је платио Циги да му запали камион? Јел му дузан био Радован Карадзиц па га издаде? Јел му дузан био Момо Мандиц па му намјести хапсење у ЦГ а прије тога га фласом гадјао у ресторану у Бг? Је ли му сад дузан Додик па му забија ноз у ледја по Бањи Ковиљаци?

Name

Ре

04.12.2015 23:39

Дукиц их нахрани? Је ли му оцух Зарија посијао руду на Брацану? Је ли то његова бабовина или је отео од народа криминалном приватизацијом? Дукиц би тај народ побио да му не треба јефтина радницка класа коју злоставља, отима им од малих плата, тјера их да купују рибу, јаја. Срам га било.

Name

Правда

04.12.2015 23:09

Ухапсите Рајка Дукица и нека врати опљацкано. Његов капитал износи преко 300 милиона еура на рацунима банака на Британским Девицанским острвима. Али стезе се обруц полако, иза недеље креце расплет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

05.12.2015 01:46

Полиција се извињавала Рајку Дукицу цијели дан због тога сто су морали утврдјивати да је његова приватна полиција ок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДО КРАЈА

05.12.2015 07:50

Ова истрага це дати резултат само ако буде свеобухватна и до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

05.12.2015 10:54

Рајко Дукиц је искомплексирани психопата који је имао проблема у дјетињству и одрастању и сада своје комплексе лијеци на другима. Болестан цовјек. Треба да се лијеци и крај прице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џебо

05.12.2015 16:35

Индустријски смрад Бели није извукао никакве поуке,људи су га рањавали,пребијали.Олошу ако се не дозовеш памети твој следећа дестинација је Врточе и то са Џебом вожња

ОДГОВОРИТЕ
Name

братунацки фантом

05.12.2015 21:40

Све лопове као сто су они похапсити и све одузети дати људима који који су на бирову због лопова зато сто су све покрали из дрзавних фирми и многе фирме затворили а сада имају своје и примају кога хоце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ото

06.12.2015 15:14

Ко ће хапсити!???, полиција рс је подмитљива

ОДГОВОРИТЕ