Гвардиола: Ја у Реал Мадриду?! Ма, дајте...

Тренер Бајерна насмејао се када је добио питање везано за Реал...

Фудбал 06.12.2015 | 13:20
Гвардиола: Ја у Реал Мадриду?! Ма, дајте...

Хистерија у Мадриду после 0:4 довела је до тога да је неколико дневника објавило вест да би – пазите ово – Пеп Гвардиола могао да наследи Рафу Бенитеза на месту тренера Реала.

Након што се лепо исмејао у петак поподне, легенда Барселоне и тренер Бајерна из Минхена, рекао је:

"Не, не... То не би било добро. Не бисмо били добар пар", рекао је осведочени Каталонац, Гвардиола, који је недавно подржао јавно идеју о независности покрајне из које долази његова Барса.

"Не", додао је још једном.

"Нема ту ничега о чему бисте могли да пишете", закључио је овај харизматичних 44-годишњак, рекордер по броју трофеја са Барсом и човек који је Реалу нанео неке од најтежих пораза у историји, 2:6, 5:0, 1:3...

Председнику Реала Флорентину Перезу, који је после дебакла у мечу са Барселоном дао јавну подршку Бенитезу, понестаје опција у тренутку када се већ деле карте на европској фудбалској сцени. Без потребе смењени тренер Реала, Карло Анћелоти, наводно ће постати нови менаџер Манчестер јунајтеда наредног лета, Гвардиола је велика жеља Челсија и Манчестер ситија, али вести о томе остаје ли или наставља у Бајерну сазнаћемо 25. децембра, наводно, Јирген Клоп снашао се добро у Ливерпулу, итд.

Бенитезова позиција у родном Мадриду погоршана је од када је направио катастрофалан превид и у игру увео суспендованог играча, због чега је Реал избачен накнадно из Купа краља.

Да ли ће га наследити Гвардиола? Ко би у то могао да поверује, ако причамо о власнику три титуле првака Шпаније, два трофаја у Купу краља, две освојене Лиге шампиона и два ФИФА светска првенства клуба. Све на клупи Барселоне, најчешће преко леђа Реал Мадрида у периоду од 2008. до 2012. године.

Коментари / 0

Оставите коментар